/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Eva Stæhr-Nielsen

Eva Stæhr-Nielsen

Eva Stæhr-Nielsen
Eva Staehr-Nielsen (1911-1976) dansk keramiker och formgivare som efter sin examen på Konsthantverksskolan i Köpenhamn 1932 fick plats som lärling på Saxbo Stentöj i Danmark, vid den tiden en av Europas ledande tillverkare av massproducerat stengods. Hennes första uppgifter blev att forma askkoppar, men efterhand fick de upp ögonen för Evas skicklighet och hon blev snart en av fabrikens ledande konstnärer.
I början av 1950-talet befinner hon sig i Sverige där hon gör en del figuriner för Gefle och Karlskrona Porslinsfabriker.
I mitten av 50-talet är hon tillbaka på Saxbo och där stannar hon till fabrikens nedläggning 1968. Efter det erbjuds hon anställning på Den Kungliga Porslinsfabriken i Köpenhamn och där blir hon kvar till sin död 1976.
Eva har deltagit utställningar på Konstindustrimuseerna i Oslo och Köpenhamn, Ålborgs Konstmuseum samt på konsthallar runt om i världen. Hon fick guldmedaljer på Världsutställningen i Paris 1937 och Triennalen i Milano 1957 men även flera hedersomnämnanden, utmärkelser, stipendier och andra priser. Hennes konst finns representerad på flera museer i Danmark och runt om i världen, bl.a. på Nationalmuseet i Stockholm.
På lager
Kategori
Varemerke

    Z

Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
0 produkter