Back to reality!

Back to reality!
Back to reality!
Välkommen tillbaka från semestern – och välkommen till en ny säsong! Ibland kan återgången till vardagen inte kännas alldeles för fantastisk, men att försöka uppskatta värdet i det där lilla och försöka sätta lite glitterkant på tillvaron kan ta känslan av vardagen till oanade höjder. Vi har samlat några av våra bästa tips för att återgången efter ledigheten ska bli en upplevelse värd att se fram emot. Njut av vardagen!

Till frukosten

Medan många av oss fortsatt slår upp arbetsplatsen i hemmet även i höst skapar det värdefull extra tid på morgonen att ta till vara på. Skippa snabbmackan i duschen med kaffekoppen hängandes utanför draperiet! Planera och duka upp till helgfrukost – varje dag! Ordna kaffet precis sådär som du vill ha det och drick det i lugn och ro medan du scrollar igenom morgontidningen. Varför inte slå på stort och göra en lyxig ägg Benedict, lägga upp massor av härlig frukt eller kanske till och med våfflor. Frukosten är ju ändå dagens viktigaste ögonblick, varför inte premiera den lite extra.

Till kaffepausen

Oavsett om du arbetar hemifrån eller befinner dig på jobbet så är kaffepausen kanske det allra heligaste ögonblicket på jobbet efter semestern. Passa på att unna dig en god fika tillsammans med nybryggt mustigt kaffe - det måste ju ändå vara me-time när den är som allra bäst! Är du på arbetsplatsen – varför inte passa på att uppdatera din gamla nötta kaffemugg med en ny i någon mysig höstfärg. Har du kollat in vår nya Mist-serie från Table Top Stories? Detta är en kopp för varje stilig kaffeälskare.

Back to reality

5 tips för en lite bättre vardag

  • Att återgå till rutiner kan kännas helt hopplöst i början. Men ha tålamod! Studier visar att det tar 66 dagar för kroppen anpassa sig vid en ny vana. Den stora frågan är dock då – hann de förra rutinerna ens försvinna under semestern?!
  • Arbetar du hemma är det viktigt att dra en mental skiljelinje mellan jobb och fritid. Var bra på att stänga ner dator och notifikationer – när du är ledig är du ledig.
  • Satsa på att laga ordentligt med mat när du väl står i köket. Frys hellre ner matlådor i stället för att ta ut dig första veckan efter ledigheten. Hösten är lång!
  • För många kan det kännas melankoliskt att plötsligt komma hem till vardagen. Att uppdatera hemmet och införliva miljön med ny inredning kan verkligen göra underverk.
  • Vardagen är faktiskt inte så dum ändå – det gäller bara att omfamna den och se lycka i det enkla. Kom ihåg: Kontrasten till vardag är ju fantastisk, så att värna den är faktiskt en rätt bra idé ändå!

Till middagen

Låt restaurangupplevelsen få stanna kvar i hemmet även till hösten och bjud in nära och kära till en långmiddag över ett mustigt vin för att få en catch-up efter sommaren. Med den nya årstiden i farstun och allting underbart som naturen bjuder på, från säsongsskörden, svamp och bär - och kanske till och med vilt: Satsa på härliga långkok eller andra kreativa matlagningsprojekt i köket. Vad sägs om att göra din egen pasta exempelvis? Glöm inte heller blåbärspajen som ju är ett måste på dessertbordet så här års.

Till hemmakontoret

Att ha det fint runt omkring oss i våra hem får oss att må bra, inte minst i utmanande tider då vi spenderar mycket tid i hemmet. Aldrig har det någonsin varit viktigare att må bra hemma – både känna att man kan slappna av men även samtidigt kunna ladda med ny energi. Arbetar du dessutom i hemmet är det viktigt att fysiskt kunna dra en skiljelinje mellan det som är jobb och vardag. Att inreda en liten kontorshörna är därför en lysande idé – en liten kreativ yta som bara är din där du kan känna dig inspirerad och produktiv. På Cervera har vi massor av härliga och smarta attiraljer för hemmakontoret!