/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Bjud på pannacotta till Alla Hjärtans dag

Bjud på pannacotta till Alla Hjärtans dag
Bjud på pannacotta till Alla Hjärtans dag

Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacotta i champagneskålar

Till 4 portioner
Vit chokladpannacotta:
150 g vit choklad
3 dl grädde
3/4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver alt motsvarande mängd annat geleringsmedel
2 msk vatten
1 dl yoghurt, 10%
Hallonpannacotta:
200 g hallon, frysta
3 dl grädde
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver alt motsvarande mängd annat geleringsmedel
2 msk vatten
Topping:
Hallon, blåbär
10 g vit choklad, riven

Gör så här:

Vit chokladpannacotta:
1. Grovhacka chokladen och blanda med grädde, socker och vanilj i en kastrull.
2. Koka upp och rör om tills chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
4. Rör ner yoghurt och det smälta gelatinet i gräddblandningen.
5. Fördela pannacottan i fyra glas eller små skålar och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
Hallonpannacotta:
6. Tina hallonen och mixa eller mosa slätt, passera genom en finmaskig sil.
7. Rör samman saften från hallonen med grädde i en kastrull, koka upp och ställ åt sidan för att svalna.
8. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
9. Rör ner det smälta gelatinet i gräddblandningen.
10. Fördela pannacottan i de halvt fyllda glasen och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
11. Ta fram desserten ur kylen 10 minuter före servering, toppa med färska hallon, blåbär och riven vit choklad.
Du kan välja att göra pannacottan i lager eller som vi gjort här, på varsin sida av glaset. Se bara till att pannacottan får stelna ordentligt innan du fyller på nästa lager.
Bilder och recept: Yvonne Landin - Blogg: bakalite.se, Instagram: @bakalite.se