/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Unknown block type "figure", specify a component for it in the `components.types` prop
Vill du brygga din alldeles egna öl? Köksbryggning handlar om att vara kreativ, att på ett kul och enkelt sätt kunna skapa sin egen öl. Det Lilla Köksbryggeriets kompletta ölbryggningskit är framtaget för att passa de flesta kök. Efter fyra veckor har du ditt helt egna öl. Brygg, njut och skryt! 
Brygg din egen öl - Instruktioner på hur du gör öl

Una Cervera Por Favor

Vi har tillsammans med Det Lilla Köksbryggeriet tagit fram ett helt eget ölrecept - Una Cervera por favor!.En öl speciellt framtagen för att passa sommaren och våren. Det är en välsmakande American Pale Ale med lagom beska och frisk smak. Dofterna drar mot exotiska frukter och den har en hint av tallbarr. Ölen passar de flesta situationer, men kanske lite extra bra vid första grilltillfället. Receptet ger ca. 12 st. flaskor 5% American Pale Ale. 

5 snabba tips

Keep it clean!
Hygien är A och O när man brygger. Börja med att diska allt rent, använd sedan medföljande desinficeringsmedel för att ta död på alla bakterier. 
Brygg med en kompis!
Att brygga blir så mycket roligare om man är fler. Det blir även enklare att hälla, sila och brygga när man har tillgång till fyra händer. 
Designa egna etiketter
Ta det tunnaste pappret du har. Klipp ut och rita motiv, eller printa ut på printer. Sen penslar du baksidan av papperet med lite mjölk, och fäst etiketten på flaskorna. Snyggt!
Öl är färskvara
Vänta inte med att dricka upp ölen, den blir inte bättre med tiden. Humle är färskvara och tappar smak och arom redan efter några veckor.
Brygg igen!
Ingen blir proffs efter första bryggningen. Det bästa sättet att lära sig att designa egna recept är att brygga om och om igen. På så sätt lär man sig humlens olika egenskaper, olika jästsorters effekt eller hur man får till den där perfekta bärnstensfärgen i ölet. 
Brygg din egen öl - Instruktioner på hur du gör öl
Brygg din egen öl - Instruktioner på hur du gör öl

Vilket glas ska jag välja?

IPA
Kan drickas i en kupa men gör sig allra bäst i ett speciellt IPA-glas. Detta för att IPA är en aromatiskt öl som blir bättre i glas som kan lyfta smakerna och behålla aromen. 
Pilsner/Lager
En pilsner dricks bäst i ett högt och smalt glas som ger ölet den majestätiska skumkrona som det förtjänar. Dessa kan med fördel förkylas i frysen så de är riktigt kalla och behåller ölet kallt och gott. 
Stout
En stout som har fått lagra i några år, kan med fördel avnjutas i ett kupat glas men gör sig även i ett enklare vinglas. Det tunna glaset bidrar till en enklare munkänsla och kupan i glaset hjälper till att driva upp aromen.
Veteöl
Det traditionella veteölglaset är avlångt och går från smalt i botten till brett i öppningen. Veteöl har en unik förmåga att bilda ett tjockt vitt skum och därför passar ett trattliknande glas utmärkt. 
Ale
Ett aleglas har gärna fot, antingen rakt eller lite svängt med kupad kant. För att ölen ska bevara kylan, skummet och doften så är det bra om glaset inte är för stort, 30 till 40 cl är lagom.
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    B

Material
Färg
Pris
kr
kr
107 produkter
40 av 107 produkter