/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lina Schnaufer har designat årets julpapper

Illustratören Lina Schnaufer har specialdesignat årets julemballage på Cervera!
Lina Schnaufer har designat årets julpapper
Lina Schnaufer har designat årets julpapper
För julsäsongen 2023 har Cervera tagit fram ett specialdesignat julemballage i samarbete med illustratören Lina Schnaufer. Det vackra julpappret, med tillhörande påse och presentkortspåse med samma mönster, finns nu i alla våra butiker!
Du vet väl att du också kan få dina julklappar som du handlar på cervera.se vackert inslagna i samma papper? Välj bara presentinslagning i kassan när du checkar ut!

Intervju med Lina Schnaufer

Hej Lina! Du har designat pappret för Cervera jul 2023. Berätta om mönstret?
- Mönstret är ett tätt illustrerat mönster med mycket färg och form. I det får blommor och djur ta plats sammanvävt med symboler och växtlighet vi förknippar med julen. Vi hittar bland annat amaryllis, hyacint, blåbärsris, järnek och gran tillsammans med saftiga fikon och en rosett - redan där om du inte orkar eller vill sätta en egen på paketet.
Vart kommer inspirationen till pappret från?
- I starten av arbetet fanns det en önskan om att leka med formerna och vissa utvalda motiv från arts & craft-rörelsen, för att sedan sätta min egen tydliga prägel på mönstret. Jag gillar mycket rörelse och jobbar sällan utifrån förlagor när jag vill återge en viss växt eller blomma. Jag tycker de blir mer livfulla om jag arbetar utifrån minnet. Sen vill jag att man ska bli glad när man ser pappret, och att det sticker ut både färg och formmässigt under granen.
Hur hoppas du att Cerveras kunder kommer att reagera på mönstret?
- Jag hoppas det ska vara ett mönster som talar både till barn och vuxen. Att pappret ska andas kvalitet och samtidigt lekfullhet och lite mystik. Jag har haft roligt när jag gjort mönstret och hoppas det syns och känns hos både butikspersonal och hos den som ger eller den som får paketen.
"Jag vill att man ska bli glad när man ser pappret"
Hur kommer det sig att du blev illustratör?
- Jag blev Illustratör för att jag hade duktiga och stöttande lärare som såg och lyfte mig i grundskolan, gymnasiet och vidare på folkhögskola. De uppmuntrade mig och visade att Illustratör kunde vara ett riktigt yrke. Mina lärare, vänner och bekanta trodde på mig tills dess att jag kunde tro på mig själv. Sen är ett enklare och kortare svar att det ju är så väldigt kul! Illustration är så mycket mer än att göra vackra ting, det är bärare av mening, ett verktyg i debatt och förmedlare av kunskap. Illustration gör världen både vackrare, roligare och mer tillgänglig.
Vad inspirerar dig?
- Människor och personliga erfarenheten inspirerar mig. När jag gör mina mönster brukar jag utgå från en person, en viss händelse eller känsla som jag vill tolka. Sedan skriver jag ner stödord, växtlighet eller symboler kopplade till den personen eller det minnet, som jag låter mig bli inspirerad av. På så sätt upplever jag mig skapa en mening för mig själv i mitt skapande, som ligger bortom det rent estetiska och som tar mig till platser som överraskar.
Hur kommer du att fira jul i år?
- Vi reser till Stenungsund och firar tillsammans med familj och släkt. Där äter vi godis, knäcker nötter, underhåller vår 1-åring och vilar inemellan. På juldagen blir det kalkonmiddag och förhoppningsvis en och annan snöklädd promenad.