Villkor

Mise en place

Av | 20 februari 2017

Skapa ordning vid spisen med  en proffsig “Mise en place”

Mise en place är köksfranska för ”allt på sin plats” och handlar om att organisera och planera sin station före ett arbetspass i köket. Inte ens en professionell kock kan serva en fullsatt matsal utan sin ”miz ån plass”.

Kockar är mästare på att planera och förbereda. Grundarbetet med kniven och skärbrädan – att skala, hacka, skiva, med mera – ska vara klart innan gästerna börjar strömma till.

Med hjälp av en mise en place hinner en enda kock steka, koka, grilla, sautera, portionera, garnera och skicka ut tallrikar i en rasande fart.

Kraven är inte lika skyhöga i hemmaköket, men en väl förberedd mise en place gör det både enklare och roligare att laga mat åt hungriga gäster. Och det skadar inte att ha skålar som passar uppgiften perfekt.

Proffskockar föredrar ”små bleck”. Fyrkantiga skålar i rostfritt stål sparar utrymme och är både tåliga och hygieniska. 

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies