/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Mumin ABC

Mumin ABC
Mumin ABC

Moomin by Arabia x Röda Korset - ny kollektion Mooments of Kindness

Moomin by Arabia och Röda Korset samarbetar i ett initiativ för att lyfta medmänsklighet och vikten av att vara snäll mot varandra. Resultatet är en kollektion baserad på Tove Janssons illustrationer för Röda Korset. Som en del av lanseringen uppmanas människor världen över att utföra små gester av vänlighet och uppskattning.
Nu är muminkollektionen ABC äntligen här! Kollektionen finns att köpa i butik och online från och med idag 9 augusti.
I kollektionen ingår två muminmuggar, en tallrik och en skål med det nya motivet. Kollektionen Mumin x Röda Korset finns i begränsad upplaga och är tillgänglig fram till årsskiftet eller så långt lagret räcker.
Här hittar du alla våra Muminmuggar

Tove Janssons illustrationer för Röda Korset

Kollektionen är baserad på Tove Janssons originalillustrationer från 1963 för Röda Korset i Finland. De sympatiska motiven, i Tove Janssons karaktäristiska stil, föreställer bland annat blommande röda växter, Lilla My med en kvast, Mumintrollet på en stege och Snusmumriken sittandes vid en eld tillsammans med vänner. Det finns inte så mycket information om motivens ursprung, annat än att de skapades för att illustrera ett skolschema med Röda Korset-tema.

Mooments of Kindness – för att små gester kan göra stor skillnad

För varje såld produkt donerar Moomin by Arabia 10 kr till Röda Korsets nationella arbete för medmänsklighet. Budskapet är att vi alla, stora som små, kan bidra till en medmänsklig värld genom våra handlingar. Det kan till exempel vara att bära någons tunga kasse, skriva snälla ord till någon som behöver det, skicka ett vykort eller köpa en blomma till någon du bryr dig om. Eller att stödja Röda Korsets arbete genom att bidra till kampanjen.