/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Äntligen kan du köpa de första muminmuggarna i Moomin by Arabias nya kollektion med alfabetssmuggar. Först ut är bokstäverna L, O, V och E som tillsammans bildar ordet LOVE samt bokstavsmuggarna H och M.
Muggarna i alfabetskollektionen är något större än vanliga muminkoppar från Arabia och rymmer 40 cl.

Leka med ord

De nya muggarna vill uppmuntra till att leka med ord och inspirera fler till att uttrycka sig. Kollektionen är framtagen i samarbete med Mumininitiativet ”Från A till Ö med Mumin” som vill sprida läs- och skrivglädje. I samarbetet ingår olika organisationer, bibliotek och förlag.

Bokstavsillustrationer och Muminfigurer

Muggarna är baserade på Tove Janssons handritade initialer och varje bokstav kombineras med en karaktär från Mumintrollens magiska värld. På de fyra första muggarna kan vi se Muminmamman, Mumintrollet, Klåttdjuret och Den yngre Mymlan i de snygga färgerna lila, gult, grönt och persika.
På baksidan av muggarna finns andra karaktärer från Muminsagorna. Där hittar vi Snusmumriken, Snorkfröken, Hemulen och Herr Brisk.

Sniff, Tofslan och Vifslan

På den turkosa muggen H ser vi Sniff på framsidan av muggen och Muminmamman och Muminpappan på baksidan. Muggen med bokstaven M är lavendelfärgad och har Tofslan och Vifslan på framsidan och illustrationen på baksidan visar Hemulen som som bjuder Tofslan och Vifslan på mjölk.

Tillsammans med de tidigare muggarna L, O, V och E i alfabetskollektionen kan man nu exempelvis bilda orden HOME och HEM.