/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Muminmuggar 2023 - Muminpappan & Hemulen

Muminmuggar 2023 - Muminpappan & Hemulen
Muminmuggar 2023 - Muminpappan & Hemulen
I Moomin by Arabias klassikerkollektion släpps nu två nya motiv av Muminpappan och Hemulen där de fixar med sina sysslor och fritidsintressen. Muminpappan tar hand om hemmet medan Hemulen letar efter sällsynta växter. De nya Muminmotiven vill påminna om vikten av att njuta och ta en stund för sig själv då och då.
Äntligen är de nya Muminmuggarna (30 cl) Muminpappan och Hemulen i lager! Tallrik (19 cm) och skål (15 cm) finns att köpa till i samma motiv.

Muminpappan tar hand om hus och hem

Muminpappan är en hängiven familjefar som alltid gör sitt allra bästa för att ta hand om både sin familj och sitt hus. Denna nya illustration visar hur han förbereder huset för vintern, så att familjen håller sig varm under vintersömnen. Han ser om huset och ser till att kylan stannar ute och värmen inne genom att både spika för fönstren och bära in ved.
Illustrationerna är baserade på Tove Janssons serie Muminvinter från 1959 och har en diskret grå fond med mjukt gula detaljer.

Hemulen letar växter

I motivet på muggens och skålens framsida ser vi hur Hemulen går på upptäcktsfärd i skogen med sitt förstoringsglas och letar efter tidigare okända växter. Motivet på baksidan visar Hemulen som håller en torr gren. Med den ska han göra upp eld för att torka sina kläder som blev blöta när han vaktade Mumintrollens fiskefångst.
Illustrationerna är baserade på Tove Janssons bok Trollkarlens hatt från 1948 och är härligt färgglada i gult, lila och krispigt grönt.