/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Nu glöggar vi!

Unknown block type "figure", specify a component for it in the `components.types` prop
Klassisk glöggfika med lussekatter och pepparkakor i alla ära, men ibland är det kul att testa något nytt! Varför inte en glögg-AW med smarriga adventstapas? Med finurliga genvägar och hjälpsamma gäster blir ansträngningen minimal, men stämningen maxad.

5 superenkla tapas med max 5 ingredienser

Till den söta glöggen är det gott att bryta av med något salt och smakrikt. Här kommer fem enkla, snabba och goda tilltugg som passar lika bra til glöggen som nyårsbubblet! 
  • Toppa fröknäcke med skivor av getost och fikonfklyftor. Ringla över dadelhonung (eller vanlig honung) och strö över gräslök. 
  • Skär Västerbottenost eller vällagrad herrgårdsost i kuber. Doppa i tryffelhonung (eller vanlig honung) och vänd sedan i hackad rostad mandel. 
  • Toppa rotfruktschips med en kräm på vällagrad cheddarost, färskost och crème fraiche. 
Nu glöggar vi!
Nu glöggar vi!
  • Rulla ut färdig smördeg på en ugnsplåt och toppa med ädelost (eller annan smakrik ost), grönkål och valnötter. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Toppa med färdigpicklad rödlök precis innan servering. 
  • Stek padrones i rikligt med het olja tills de fått fin färg. Tillsätt ett par krossade vitlöksklyftor och fräs ytterligare några minuter. Strö över flingsalt och rostade sesamfrön, servera direkt.