/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vårens presentpapper är här!

Möt illustratören Frida Clerhage, som designat mönstret.
Vårens presentpapper är här!
Vårens presentpapper är här!
För vårens stora presentsäsong har vi på Cervera tagit fram ett vackert säsongsmönster i samarbete med illustratören Frida Clerhage. Mönstret hittar du på säsongens presentpapper, presentkortskuvert och på ett vykort. Kortet säljs i alla butiker och kostar 5 kronor. Hela summan av kortförsäljningen går till Naturskyddsföreningen.
Bekanta dig mer med Frida här!
Hej Frida, du har designat mönstret för Cerveras presentsäsong - berätta, vad är det vi ser?
- Det är ett vårigt, somrigt och botaniskt mönster med inslag av havet. Ett detaljrikt och böljande mönster med mycket att upptäcka. Växter och snäckor som samsas i ett gemensamt virrvarr. Lite som en första sommardag vid havet!
Vart kommer inspirationen till mönstret från?
- Inspirationen kommer från mina största inspiratörer: Växtriket och havet. I uppdragsbeskrivningen fanns önskan om ”Ett blomsterlandskap nedsänkt i vatten”, en beskrivning som rimmar väldigt väl med mitt uttryck. Jag kunde gå tillbaka till mina tidigare arbeten och illustrationer och hämta lite inspiration.
Hur hoppas du att kunderna kommer reagera på mönstret?
- Jag hoppas att kunder och betraktare av mönstret ska uppleva det som hoppfullt och glädjande. Det var så roligt att rita det här mönstret och jag hoppas att det syns och förmedlar en känsla av sommar och festligheter!
"Det var så roligt att rita det här mönstret och jag hoppas att det syns och förmedlar en känsla av sommar och festligheter!"
Hur kommer det sig att du blev illustratör?
- Jag har alltid haft ett stort behov att få utlopp för min kreativitet i olika sammanhang. Jag behöver det för att må bra. Efter några år på konstskola då jag insåg att det faktiskt går att arbeta som illustratör blev det mitt mål. Att jag nu får vara kreativ i mitt yrke varje dag gör mig lycklig. Jag tycker det är fantastiskt vad illustrationer och mönster kan betyda och göra i olika sammanhang. Att skapa en upplevelse med hjälp av färg och form.
Vad inspirerar dig?
- Det som inspirerar mig är som nämt växtriket och havet men också människor och händelser i min omgivning. Musik. Jag lyssnar alltid på musik när jag skapar. Den kan leda mig i rätt riktning eller hjälpa mig att förmedla en känsla.