/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vårens inredningstrender 2023

Våren står alldeles i farstun och äntligen är det dags att omfamna den nya säsongens viktigaste trender.
Vårens inredningstrender 2023
Vårens inredningstrender 2023
Vi vinkar av vintern och ställer dörren på glänt till en ny och spännande säsong! Alldeles snart kan vi få omfamna våren med allt vad det innebär. Med ny säsong kommer en mängd spännande nyheter på trendfronten och lusten väcks att uppdatera där hemma för att markera att någonting nytt är på ingång. Det här är de viktigaste inredningstrenderna för våren 2023!

Futuristisk retro

En av vårens mest spännande trender är futuristisk retro, som är ett slags retrospektiv från Space age-eran när världen var nästintill besatt av rymden och att resa till andra planeter och galaxer under 60- och 70-talen. Här ser vi böljande och lekande former med inslag av djärva färger och texturer med inspiration från sci-fi och Apollo 11-expeditionen! Här blandas metaller, gärna glänsande sådana och gärna i krom, med poppiga färger för att få till den där lekfulla känslan. Även geometriska mönster inspirerade av fysikens värld ses som viktiga här, exempelvis olika former av sfärer, kuber och koner.

Avant basic

En stor TikTok-trend som verkligen blir kommersiell i vår är Avant basic - en poppig, glad och smattrande trend myntad av och för Gen Z. Det är en trend som är allting annat än modest och som uppkommit för att verkligen skaka om oss i grunden stilmässigt. Avant basics uttryck bryter mark, tar för sig och är högljudd med signumet ”everything goes”. Det är en trend som för många kan ses som en fräsch fläkt, onekligen, men där du själv bestämmer hur långt du vill ta den. Att måla hela rummet rosa och ceriset och sedan styla med koboltblått, kanariegult och orange kanske inte är något för alla – men att stoppa in en inredningsattiralj här och var som poppar upp ett mindre roligt hörn i hemmet kanske ändå kan vara något!

Japandi

En av de allra största trenderna som just nu är på allas läppar är Japandi – där den japanska stilistiken möter skandinavist med rena linjer och olika träslag. Tänk zen och nästan så som man föreställer sig att ens favorit-spa ska se ut! Allting med den här trenden ska ge oss ett lugn för alla våra sinnen, med det ljusa träet som matchas mot väldigt mörka metaller och andra texturer som keramik och sten. Det här är en fin stil att bland in intressanta växter i, som klassiska asiatiska bonsaiträd eller varför inte orkidéer, som är en av vårens största trendblommor (jajamen!), som du stylar i genomskinliga krukor för att exponera jorden för att skapa den där organiska känslan.

Blårött

Vårens två viktigaste färger är röd och blå – och gärna i kombination med varandra. Visserligen är det en tämligen oväntad färgkombination och som vid en första anblick kan kännas aningen skrikig – men när du börjar experimentera med dessa två färger ihop upptäcker du snart en behaglig överraskning. De passar rätt så bra tillsammans. De är väldigt otippad lugnande i par. Så att experimentera på den här fronten är verkligen någonting som du bör anamma i vår. Om du vill gå hela vägen kan du satsa på långrandigt i blått och rött eller varför inte gå all in på ett dukat bord med dessa två färger i centrum. Vill du köra ett mer säkert kort kan du i stället plocka in två accessoarer som skär sig snyggt mot varandra!

Cocooning

Den mysigaste trenden för våren är onekligen cocooning. Begreppet, precis som det låter, uppmanar oss att verkligen bo in oss i våra hem och omge oss med allt som gör att vi känner oss så där som du bara kan känna dig hemma. Omge dig med en färgskala som är naturlig och gör dig lugn i själen med tydliga naturelement. Det kan handla om att blanda olika träslag med olika typer av sten och färger från naturen. Exempelvis olika nyanser av brunt eller grönt. Att väva in material och texturer, även dessa från naturen, är en idé här – exempelvis gosiga ullplädar, läderaccessoarer, glas i organiska färger samt metaller.