Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Sage The Barista Espressomaskiner

Sage The Barista Espressomaskiner
Sage The Barista Espressomaskiner
Sage har många förstklassiga kaffemaskiner med flera praktiska funktioner. Här kan du läsa mer om de olika maskinerna: vilka funkioner de har och tips på hur man underhåller dem på bästa sätt.

Barista Express Espressomaskin

Sage Barista Express har en egen kvarn och behållare för kaffebönor. I den lufttäta behållaren kan du förvara uppemot 250 gram kaffebönor. Kvarnen kan mala i 18 olika malningsgrader, allt från riktigt finmalet till grovmalt. Hur fint eller grovt du väljer att mala bönorna påverkar kaffets smak. Grovmalda bönor ger generellt ifrån sig en mildare smak än finmalda. Testa dig fram för att hitta malningsgraden som faller dig bäst i smaken.
Maskinen har ett integrerat vattenfilter, vilket gör att kaffesmaken inte påverkas av vattnets kvalitet. Vattenfiltret minimerar eventuella kalkavlagringar och orenheter som kan finnas i vattnet. Filtret ska med fördel bytas ut var tredje månad för att det ska fungera så bra som möjligt. Kaffemaskinen kommer även att indikera när den behöver rengöras.
En riktigt lyxig funktion är koppvärmaren. Koppvärmaren värmer snabbt din kopp före servering. Med varma kaffekoppar behåller kaffet sin bästa temperatur längre. Vill du brygga två koppar på en gång är det inga problem med Sage Barista Express.

Den idealiska espressozonen

Mätnålen ska vara placerad i den gråa mittzonen under extraktionen (se figur 15), vilket indikerar att espresson extraheras med idealiskt tryck.

• Flödet börjar efter 4 - 7 sekunder
• Det flyter långsamt som varm honung
• Creman är gyllenbrun med en fin moussekonsistens
• Espresson är mörkbrun
• Extraheringen tar 25 - 35 sekunder
Image

Den underextraherade espressozonen

Om mätnålen är under mittzonen under extraktionen visar den att espresson extraherats utan tillräckligt tryck (se figur 16). Detta händer när vattenflödet genom det malda kaffet är för snabbt, vilket resulterar i en underextraherad espresso som är vattnig och saknar crema och arom. Följande är kännetecken på en underextraherad espresso:
• Flödet börjar efter 1-3 sekunder
• Det flyter snabbt som vatten
• Creman är tunn och blek
• Espresson är ljusbrun
• Den smakar bittert/skarpt, är svag och vattnig
• Extraheringen tar upp till 20 sekunder

Image

Den överextraherade espressozonen

Om mätnålen är över mittzonen under extraktionen visar den att espresson extraherats med för högt tryck (se figur 17). Detta händer när vattnet flyter för sakta genom det malda kaffet och resulterar i en överextraherad espresso som är väldigt mörk och bitter med en spräcklig och ojämn crema. vattnet flödar genom det malda kaffet för långsamt och resulterar i en bitter espresso. Följande är kännetecken på en överextraherad espresso:
• Flödet börjar efter 8 sekunder
• Det bara droppar eller rinner inte alls
• Creman är mörk och fläckig
• Espresson är väldigt mörkt brun
• Den smakar bittert och bränt
• Extraheringen tar mer än 40 sekunder
Image

Orsaker till felaktigt tryck

Om du upplever felaktigt tryck när en bryggning har startats, kan du undersöka om någon av dessa saker orsakar detta.
  • Fel filterkorg. Använd enkelväggade filterkorgar om du mal färska hela kaffebönor och använd dubbelväggade filterkorgar om du använder färdigmalt kaffe.

  • Kaffet har malts på ett felaktigt sätt. Ju grövre kaffet är malet, desto högre blir vattenflödet dvs. desto snabbare kommer vattnet att rinna genom kaffet.
    - Om trycket är för lågt, justera till mer finmalet kaffe.
    - Om trycket är för lågt, justera till mer grovmalet kaffe.

  • Kaffet är inte tillräckligt stampat
    - Om trycker är för lågt, se till att kaffet är mer kompakt stampat innan bryggning.
    - Om trycket är för högt, se till så att kaffet är mindre kompakt stampat innan bryggning så att vattnet lättare ska komma igenom.
Image
Image

Testa om maskinen genererar korrekt bryggtryck

  • Sätt i en 1-kopps enkelväggad filterkorg i brygghandtaget.

  • Placera rengöringsskivan i filterkorgen och lägg i lite hushållspapper för att blockera de små hålen i rengöringsskivan.

  • Sätt i brygghandtaget i maskinen och tryck på 2-koppsknappen.

  • Tryckmätaren ska under de första 3-7 sekunderna visa tryck mellan klockan 8-9 (se figur 16 ovan). Efter det första trycksteget bör det stiga till mellan klockan 11-01 på tryckmätaren (se figur 15 ovan).

Barista Touch Espressomaskin

Den här kaffemaskinen är för dig som vill kunna göra riktigt gott kaffe. Med Barista Touch Espressomaskin kan du göra ditt kaffe precis som du gillar det, och du kan dessutom spara din skräddarsydda kaffedrink. Den har en enkel och användarvänlig pekskärm med förprogrammerad kaffemeny, inbyggd kaffekvarn och automatisk mjölkskumning. 
Maskinens uppvärmningssysten ThermoJet gör att du kan gå från färska kaffebönor till färdiggjort kaffe på bara tre sekunder!

Barista Pro Espressomaskin

Njut av perfekt kaffe varje gång med Sage Barista Pro espressomaskin. Den här modellen har halvautomatisk drift, vilket innebär att malning, dosering, stampning och mjölktexturering görs automatiskt, men om du känner dig säker kan du byta till manuell drift.
Espressomaskinen har en inbyggd kaffekvarn som alltid maler exakt rätt mängd kaffe för vald dryck. Du kan välja mellan 30 kvarninställningar från grov till fin. Du kan prova dig fram och finjustera kaffet tills det passar din smak. Använd färskt rostade bönor och låt maskinen mala dem för dig omedelbart före beredningen. Du kommer att märka kvalitetsskillnaden då det gäller smak på kaffet.
Rengöringsindikatorn visar när det är dags att rengöra och avkalka maskinen. Detta förlänger maskinens livslängd avsevärt och bevarar kaffets smak.

Tips för att hålla maskinen i bra skick

  • Var noga med att avkalka espressomaskinen kontinuerligt och speciellt om du/ni bor i områden med mycket kalk i vattnet är en avkalkning nödvändig var 14:e dag, så att det korrekta trycket upprätthålls och du säkrar maximal livstid samt den helt perfekta koppen på din espressomaskin.

  • Se till att alltid använda färska bönor och fyll aldrig behållaren helt, utan bara ungefär det du vet att du ska använda, så att de resterandebönorna inte förlorar sin arom genom att ligga kvar i behållaren.
Läs mer om avkalkning här.
Image