Recept av Johanna CryerIngredienser:1 gul lök 1 paket pancetta, 160g 2 msk smör 2 msk mjöl 1 liter mjölk 150 g riven lagrad ost till såsen150 g ost för att strö över mac & cheeseSalt och pepparFärsk timjan och salvia (torkad funkar också) Ströbröd (eller panko) 500 g Campanelle (eller makaroner)
Gör så härSätt ugnen på 200°C.Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.Hacka löken fint och stek den tillsammans med pancettabitarna tills löken är transparent och pancettan fått färg.Tillsätt smör i stekpannan. När smöret har smält, rör i mjölet och låt fräsa i en minut.Häll i mjölken lite i taget, under ständig omrörning, tills såsen är slät och har önskad konsistens.Blanda ner 150 g riven ost i såsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastavatten om såsen är för tjock.Lägg pastan i en ugnsform, häll över ostsåsen. Strö över resten av osten, ströbröd, timjan och salvia.Grädda i ugnen i 10–15 minuter tills osten smält och fått en gyllene färg.
Pancetta Mac & Cheese
Recept av Johanna Cryer
Ingredienser:
1 gul lök
1 paket pancetta, 160g
2 msk smör
2 msk mjöl
1 liter mjölk
150 g riven lagrad ost till såsen
150 g ost för att strö över mac & cheese
Salt och peppar
Färsk timjan och salvia (torkad funkar också)
Ströbröd (eller panko)
500 g Campanelle (eller makaroner)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hacka löken fint och stek den tillsammans med pancettabitarna tills löken är transparent och pancettan fått färg.
- Tillsätt smör i stekpannan. När smöret har smält, rör i mjölet och låt fräsa i en minut.
- Häll i mjölken lite i taget, under ständig omrörning, tills såsen är slät och har önskad konsistens.
- Blanda ner 150 g riven ost i såsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastavatten om såsen är för tjock.
- Lägg pastan i en ugnsform, häll över ostsåsen. Strö över resten av osten, ströbröd, timjan och salvia.
- Grädda i ugnen i 10–15 minuter tills osten smält och fått en gyllene färg.