/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Morotskaka muffins med brynt smör färskost icingRecept av Johanna CryerIngredienserMorotskaka muffins:2 ägg150 g socker1 ¾ dl neutral olja130 g mjöl2 tsk kanel1 tsk ingefära1 tsk bakpulverNypa salt300 g riven morotBrynt smör färskost icing:150 g brynt smör kyllskåpskall200 g färskost1 tsk vaniljsocker1 dl socker / florsockerLimezest att toppa med
Gör så härBryn smöret genom att koka smöret på medium värme i en liten kastrull. Tar ungefär 5 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen.Sätt ugnen på 175 c.Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med en elvisp.Vänd oljan i äggsmeten med en slickepott.Vänd ner de rivna morötterna.Blanda alla torra ingredienser i en skål.Sikta de torra ingredienserna i äggblandningen och vänd med en slickepott.Häll smeten i muffinsformar ¾ av formen. Baka i 15-18 minuter.Brynt smör frosting:Vispa kylt brynt smör riktigt pösigt.Blanda i färskost, vaniljsocker och socker och fortsätta vispa.När muffinsen har svalnat, toppa frostingen med en spritspåse eller sked och zesta lite lime ovanpå.Dekorera med ätbara blommor.

Morotskaka muffins med brynt smör färskost icing

Recept av Johanna Cryer

Ingredienser
Morotskaka muffins:
2 ägg
150 g socker
1 ¾ dl neutral olja
130 g mjöl
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk bakpulver
Nypa salt
300 g riven morot

Brynt smör färskost icing:
150 g brynt smör kyllskåpskall
200 g färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker / florsocker
Limezest att toppa med

Gör så här

  1. Bryn smöret genom att koka smöret på medium värme i en liten kastrull. Tar ungefär 5 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175 c.
  3. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med en elvisp.
  4. Vänd oljan i äggsmeten med en slickepott.
  5. Vänd ner de rivna morötterna.
  6. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  7. Sikta de torra ingredienserna i äggblandningen och vänd med en slickepott.
  8. Häll smeten i muffinsformar ¾ av formen. Baka i 15-18 minuter.
Brynt smör frosting:
  1. Vispa kylt brynt smör riktigt pösigt.
  2. Blanda i färskost, vaniljsocker och socker och fortsätta vispa.
  3. När muffinsen har svalnat, toppa frostingen med en spritspåse eller sked och zesta lite lime ovanpå.
  4. Dekorera med ätbara blommor.