/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Påsktårta - pavlova med vaniljkräm och hjortronRecept av Rebecka BergströmIngredienser:Maräng: 4 äggvitor (rumstempererade) En nypa salt2,5 dl strösocker0,5 vaniljstång2 tsk maizena1 tsk vitvinsvinäger Vaniljkräm: 2,5 dl mjölk0,5 vaniljstång0,75 dl strösocker3 st äggulor 0,3 dl maizena50 g rumstempererat smörTopping:2 dl hjortron3 dl vispgrädde0,5 dl riven kokos (rostad)Physalis
Gör så här1. Sätt ugnen på 180°, över- undervärme.2. Vispa äggvitorna och salt till ett hårt skum.3. Tillsätt strösockret lite i taget under konstant vispning. Vispa tills marängen är glansig och kompakt. Vänd ner innehållet från vaniljstången tillsammans med maizena och vitvinsvinäger försiktigt med hjälp av en slickepott.4. Forma tårtbotten på en plåt. Marängen räcker till en lite större botten på ca 20 cm i diameter och två mindre på ca 10 cm i diameter. Placera de långt ifrån varandra då marängen sväller under gräddning.5. Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen direkt till 150°. Grädda i 75 minuter i mitten av ugnen. Stäng sedan av ugnen och låt marängen torka i 1,5 timme i ugnens eftervärme.6. Gör vaniljkrämen under tiden som marängen torkar genom att koka upp mjölk och innehållet av vaniljstången. Häll över i en värmetålig skål. Vispa för hand ihop äggulor, strösocker och maizena. Häll sedan ner äggblandningen i mjölken under konstant vispning.7. Placera skålen över en kastrull med lite vatten i och värm sedan vaniljkrämer över vattenbadet. Rör om konstant och när krämen börjar tjockna tar du av skålen från vattenbadet och rör ner smöret tills det smält.8. Häll över vaniljkrämen i en ny skål och låt svalna först i rumstemp och sedan kylskåp. Rör om då och då i krämen för att förhindra att skinn bildas på toppen.9. När både vaniljkräm och maräng har svalnat kan du börja montera tårtorna. Bred ut vaniljkrämen över bottnarna och sedan ett lager vispad grädde. Toppa sedan med hjortron, physalis och rostad kokos. Ät direkt och njut av denna våriga påsktårta!

Påsktårta - pavlova med vaniljkräm och hjortron

Recept av Rebecka Bergström
Ingredienser:
Maräng: 4 äggvitor (rumstempererade)
En nypa salt
2,5 dl strösocker
0,5 vaniljstång
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
Vaniljkräm: 2,5 dl mjölk
0,5 vaniljstång
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 g rumstempererat smör
Topping:
2 dl hjortron
3 dl vispgrädde
0,5 dl riven kokos (rostad)
Physalis

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°, över- undervärme.
2. Vispa äggvitorna och salt till ett hårt skum.
3. Tillsätt strösockret lite i taget under konstant vispning. Vispa tills marängen är glansig och kompakt. Vänd ner innehållet från vaniljstången tillsammans med maizena och vitvinsvinäger försiktigt med hjälp av en slickepott.
4. Forma tårtbotten på en plåt. Marängen räcker till en lite större botten på ca 20 cm i diameter och två mindre på ca 10 cm i diameter. Placera de långt ifrån varandra då marängen sväller under gräddning.
5. Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen direkt till 150°. Grädda i 75 minuter i mitten av ugnen. Stäng sedan av ugnen och låt marängen torka i 1,5 timme i ugnens eftervärme.
6. Gör vaniljkrämen under tiden som marängen torkar genom att koka upp mjölk och innehållet av vaniljstången. Häll över i en värmetålig skål. Vispa för hand ihop äggulor, strösocker och maizena. Häll sedan ner äggblandningen i mjölken under konstant vispning.
7. Placera skålen över en kastrull med lite vatten i och värm sedan vaniljkrämer över vattenbadet. Rör om konstant och när krämen börjar tjockna tar du av skålen från vattenbadet och rör ner smöret tills det smält.
8. Häll över vaniljkrämen i en ny skål och låt svalna först i rumstemp och sedan kylskåp. Rör om då och då i krämen för att förhindra att skinn bildas på toppen.
9. När både vaniljkräm och maräng har svalnat kan du börja montera tårtorna. Bred ut vaniljkrämen över bottnarna och sedan ett lager vispad grädde. Toppa sedan med hjortron, physalis och rostad kokos. Ät direkt och njut av denna våriga påsktårta!