Recept av Johanna Cryer 2 paket smördeg 500 g salsicciafärs1-2 tsk spiskumin1 msk tomatpuré1 paket färsk spenat 3 hela salladslökarSalt och peppar Färsk chili (valfritt)1 äggSesamfrön
Gör så härStek salsicciafärsen tillsammans med salladslöken i en stekpanna tills färsen får en fin gyllenbrun färg.Tillsätt spiskummin, tomatpuré och spenat. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt allt steka ihop i några minuter tills spenaten mjuknar.Förvärm ugnen till 200°C.Kavla ut smördegen och skär ut 6 ringar. Lägg 1-2 msk av fyllningen i mitten av varje ring. Vik över degen och tryck ihop kanterna med en gaffel för att försluta pirogerna.Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.Grädda pirogerna i ugnen i 8-10 minuter, eller tills de är gyllenbruna och frasiga.Servera de nygräddade pirogerna med salsa, guacamole och crème fraiche.
Smördegspiroger
Recept av Johanna Cryer
2 paket smördeg
500 g salsicciafärs
1-2 tsk spiskumin
1 msk tomatpuré
1 paket färsk spenat
3 hela salladslökar
Salt och peppar
Färsk chili (valfritt)
1 ägg
Sesamfrön
Gör så här
- Stek salsicciafärsen tillsammans med salladslöken i en stekpanna tills färsen får en fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt spiskummin, tomatpuré och spenat. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt allt steka ihop i några minuter tills spenaten mjuknar.
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Kavla ut smördegen och skär ut 6 ringar. Lägg 1-2 msk av fyllningen i mitten av varje ring. Vik över degen och tryck ihop kanterna med en gaffel för att försluta pirogerna.
- Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
- Grädda pirogerna i ugnen i 8-10 minuter, eller tills de är gyllenbruna och frasiga.
- Servera de nygräddade pirogerna med salsa, guacamole och crème fraiche.