/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Regnbågstårta med frosting6 ägg6 dl strösocker6 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1,5 dl kallt vattenKaramellfärg (blå, gul, grön och röd)smör och ströbröd till formar100 g rumsvarmt smör600 g färskost2 dl florsockerSaften från 1 citron samt finrivet ska
Gör så härBottnar1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Vispa ägg och socker så att det blir poröst med elvisp.3. Mixa i bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölet i portioner och rör till slut i vatten. Vispa försiktet så att luftigheten i smeten inte försvinner.4. Fördela smeten jämnt i sex bunkar eller skålar, använd exempelvis en köksvåg för att underlätta.5. Färga smeterna med karamellfärg – blå, grön, röd och gul samt lila genom att blanda blått och rött och orange genom att blanda gult och rött.6. Smöra och bröa dina former som du sedan försiktigt häller ner smeterna i.7. Grädda formarna mitt i ugnen, ca 8-12 minuter (beroende på tjockleken på smetlagret). Kontrollera med en sticka att bottnarna är färdiggräddade i mitten.8. Låt bottnarna svalna.9. Medan bottnarna gräddas kan de bli olika höga, och troligtvis bukta uppåt i mitten. Skär därför ”rent” bottnarna så att de blir jämna, fina och lika stora.Frosting1. Vispa färskost tillsammans med rumsvarmt smör. Vänd ner florsockret.2. Pressa juicen från en citron och skalet från en halv – blanda i frostingen.Montering och garnering1. Se till så att bottnarna kallnat helt innan du monterar tårtan. Montera bottnar varvat med frostingen med hjälp av en slickepot.2. Avsluta med ett rejält lager frosting på toppen av tårtan.3. Garnera med strössel eller valfri dekor.

Regnbågstårta med frosting

Ingredienser
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl kallt vatten
Karamellfärg (blå, gul, grön och röd)
smör och ströbröd till formar
100 g rumsvarmt smör
600 g färskost
2 dl florsocker
Saften från 1 citron samt finrivet ska

Gör så här

Bottnar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg och socker så att det blir poröst med elvisp.
3. Mixa i bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölet i portioner och rör till slut i vatten. Vispa försiktet så att luftigheten i smeten inte försvinner.
4. Fördela smeten jämnt i sex bunkar eller skålar, använd exempelvis en köksvåg för att underlätta.
5. Färga smeterna med karamellfärg – blå, grön, röd och gul samt lila genom att blanda blått och rött och orange genom att blanda gult och rött.
6. Smöra och bröa dina former som du sedan försiktigt häller ner smeterna i.
7. Grädda formarna mitt i ugnen, ca 8-12 minuter (beroende på tjockleken på smetlagret). Kontrollera med en sticka att bottnarna är färdiggräddade i mitten.
8. Låt bottnarna svalna.
9. Medan bottnarna gräddas kan de bli olika höga, och troligtvis bukta uppåt i mitten. Skär därför ”rent” bottnarna så att de blir jämna, fina och lika stora.
Frosting
1. Vispa färskost tillsammans med rumsvarmt smör. Vänd ner florsockret.
2. Pressa juicen från en citron och skalet från en halv – blanda i frostingen.
Montering och garnering
1. Se till så att bottnarna kallnat helt innan du monterar tårtan. Montera bottnar varvat med frostingen med hjälp av en slickepot.
2. Avsluta med ett rejält lager frosting på toppen av tårtan.
3. Garnera med strössel eller valfri dekor.