/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sallad med ljumma fikon, valnötter och mâchesalladRecept av Tareq Taylor6 fikon, färska1 dl olivolja3/4 balsamicovinäger1 msk honung1 dl valnötter1 nypa salt150 g chèvreCa 200 g mâchesallad, tvättad
Gör så härDela fikonen på längden och bryn på snittsidan i lite olivolja. Lägg sedan till sidan på till exempel en tallrik.Häll i balsamicovinäger och honung. Koka samman i ca 30 sekunder och lägg sedan i de stekta fikonen med stekytan nedåt i pannan.Dra den till sidan och låt ligga och dra ett par minuter innan servering.Rosta nötter och mandel i olja tills de har fått fin färg. Ta upp nötterna ur oljan och salta genast.Lägg upp mâchesallad på en tallrik eller ett fat och lägg sedan på fikonen, de rostade nötterna och toppa med fina brutna bitar av chèvre.Ringla balsamicoreduktionen över salladen och servera genast.

Sallad med ljumma fikon, valnötter och mâchesallad

Ingredienser
Recept av Tareq Taylor
6 fikon, färska
1 dl olivolja
3/4 balsamicovinäger
1 msk honung
1 dl valnötter
1 nypa salt
150 g chèvre
Ca 200 g mâchesallad, tvättad

Gör så här

  1. Dela fikonen på längden och bryn på snittsidan i lite olivolja. Lägg sedan till sidan på till exempel en tallrik.
  2. Häll i balsamicovinäger och honung. Koka samman i ca 30 sekunder och lägg sedan i de stekta fikonen med stekytan nedåt i pannan.
  3. Dra den till sidan och låt ligga och dra ett par minuter innan servering.
  4. Rosta nötter och mandel i olja tills de har fått fin färg. Ta upp nötterna ur oljan och salta genast.
  5. Lägg upp mâchesallad på en tallrik eller ett fat och lägg sedan på fikonen, de rostade nötterna och toppa med fina brutna bitar av chèvre.
  6. Ringla balsamicoreduktionen över salladen och servera genast.