/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Västerbottenost-gubbröraRecept av Johanna Cryer200g matjessill1 msk matjessillspad100g Västerbottensost2 kokta ägg1 dl majonnäs1 dl créme fraîche1 tsk dijonsenap1 rödlök3 kokta potatisar (fast)DillGräslökCitron
Gör så här1. Blanda majonnäs, senap, créme fraîche, matjessillspad (1 tsk i taget), 1 tsk citron juice, salt och peppar i en skål. 2. Hacka dill och gräslök och blanda in i såsen. 3. Finhacka lök, potatis, ägg och matjessill. Blanda allt i en skål. Riv osten och blanda in. 4. Blanda det torra med såsen försiktigt för att inte mosa potatisen. 5. Servera med knäckebröd eller din favorit alternativ. Njut!

Västerbottenost-gubbröra

Denna härliga gubbröra är en perfekt kombination av klassiska smaker blandat med västerbottenost. Receptet, skapat av den kreativa kocken Johanna Cryer.
Med matjessill, spad och noga utvalda kryddor får gubbröran en balanserad och njutbar smak. Genom att blanda i kokta ägg, majonnäs, créme fraîche och dijonsenap får röran en krämig och fyllig konsistens som smälter i munnen.
För att lägga till extra textur och smak, tillsätts finhackad rödlök, kokta fasta potatisar och färska örter som dill och gräslök. Slutligen, för att ge en uppfriskande touch, serveras gubbröran med en squeeze av citron.
Njut av detta läckra och traditionella recept på Västerbottenost gubbröra från Cervera som är perfekt för alla tillfällen och högtider som midsommar.
Ingredienser
Recept av Johanna Cryer
200g matjessill
1 msk matjessillspad
100g Västerbottensost
2 kokta ägg
1 dl majonnäs
1 dl créme fraîche
1 tsk dijonsenap
1 rödlök
3 kokta potatisar (fast)
Dill
Gräslök
Citron

Gör så här

1. Blanda majonnäs, senap, créme fraîche, matjessillspad (1 tsk i taget), 1 tsk citron juice, salt och peppar i en skål.
2. Hacka dill och gräslök och blanda in i såsen.
3. Finhacka lök, potatis, ägg och matjessill. Blanda allt i en skål. Riv osten och blanda in.
4. Blanda det torra med såsen försiktigt för att inte mosa potatisen.
5. Servera med knäckebröd eller din favorit alternativ. Njut!