Baguetteplåt

Men en baguettplåt blir det enklare och roligare att baka härliga och frasiga baguetter. Gör vridna baguetter eller franska baguetter med en vågig plåt. Det är perfekt att servera små baguetter till soppa, eller göra fyllda baguetter med olika ingredienser.
Baguetteplåt
Baguetteplåt
1 produkter

Sortera på:

Popularitet
1 av 1 produkter
Med en baguetteplåt får du ett bröd som håller formen och får en frasig yta. Lyckas med dina baguetter med hjälp av en baguetteplåt.

Baguetteplåtar

En baguettplåt är perfekt när du ska baka baguetter. Baguetteplåten gör att brödet behåller sin form, gräddas separat och dessutom får en fin yta.
En baguetteform med hål i gör att brödet får en jämn gräddning och inte blir degigt.

Perforerad plåt

Att plåten är perforerad innebär att den har små hål i sig. Det gör att brödet får en perfekt gräddning i ugnen. Gräddningen blir jämn och dessutom blir brödet väl gräddat.

Baguetteplåt non stick

Med en brödplåt non stick-material behöver du inte bekymra dig över att degen ska fastna i plåten. I stället lossnar den lätt från plåten.

Variera enkla baguetter

Brödet går att variera i oändlighet. Gör enkla baguetter bestående av endast vetemjöl, vatten, jäst, salt och olivolja. För glutenfria baguetter är det bara att du byter ut vetemjölet till glutenfritt mjöl. Om du väl har hittat ett grundrecept som du tycker om kan du experimentera genom att tillsätta brödkryddor eller andra kryddor, strö över flingsalt, solroskärnor eller pumpakärnor.

Baguetter fyllning

Variera baguetternas fyllning och du kommer aldrig tröttna på baguette. Baguette har en neutral smak. Det gör det till det perfekta brödet att fylla med olika godsaker. Testa dig fram, det kan knappast gå fel.
Tips på vad du kan fylla din baguette med:
  • Kycklingröra.
  • Hummus.
  • Pesto och rostade grönsaker.
  • Brie och salami.
  • Mozzarella, tomat och basilika.

Fransk baguett

Baguetten är onekligen en stark fransk symbol. Det vita matbrödet är gott både vid sidan av en större rätt och som bröd till en matig macka.

Pain riche

En annan svensk benämning för baguetten är pain riche.

Baguettens dag

Baguettens dag i Sverige infaller 21 mars.

Frys in

Bröd smakar bäst när det är nygräddat, eller dagsfärskt. Men kanske vill du baka en större sats och spara? I så fall går det utmärkt att frysa in baguetterna. Låt brödet svalna innan du stoppar in det i frysen. Bröd med en vetemjölsbas brukar hålla i ungefär ett halvår i frysen.
Tina brödet i rumstemperatur, i ugn eller i mikro. Ska du tina brödet i ugn kan det med fördel ligga kvar i förpackningen som du frös in det i. Låt brödet byta till en torr påse när det har tinat. Brödet kan även tinas i ugn eller mikro, men då utan någon förpackning.

Autolys – låt degen vila

Ibland kan det du ska baka bli ännu bättre om du låter degen vila efter att du har rört ihop alla ingredienser. Att göra en autolys innebär att ingredienserna (minus saltet), snabbt blandas ihop för att sedan stå och vila i en 30–60 minuter. Det som händer under den här tiden är att vätskan absorberas av mjölet, vilket gör degen mer seg och mindre klibbig.