/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Friluftskök

Bland våra friluftskök hittar du stormkök och stekhällar. Perfekt för dig som tycker att mat smakar lite bättre när den tillagas och äts utomhus. Våra friluftskök och stekhällar kommer från populära varumärken, så som Hällmark, Muurikka och Primus. 
Friluftskök
Friluftskök
Finns i lager
Varumärke

    L

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
33 produkter
33 av 33 produkter
Hos oss på Cervera hittar du allt du kan tänkas behöva när det är dags att laga mat utomhus.

Stormkök

Ett stormkök är lätt att packa ner och bära med sig. Det passar därför väldigt bra om du ska vandra, men också om du ska ha picknick. Med ett stormkök lagar, eller värmer du på, mat enkelt.
Vi har stormkök från de populära varumärkena Primus och Muurikka, i olika storlekar, framtagna för olika behov.

Stormkök från Primus

Primus är att lita på när det kommer till stormkök. Ända sedan 1892 har företaget tagit fram produkter anpassade för att användas utomhus. Söker du ett kvalitativt gaskök som är lätt att använda är Primus stormkök helt rätt för dig.
Vi har flera olika stormkök från Primus i vårt sortiment. Både sådana anpassade för stora och små kastruller. Köp ett separat gaskök eller ett komplett kit.
Fördelen med ett gaskök är att du kan reglera temperaturen. Någon som inte är möjligt med ett spritkök.

Mat på stormkök

Du kan laga det mesta på ett stormkök. Oftast brukar det underlätta om maten är förberedd redan innan, på så sätt behöver du bara värma upp maten.

Stekhällar

Vi har både större stekbord som värms upp med gasol och mindre hällar som du kan placera över den öppna elden.
Att laga mat på en stekhäll är att ta upplevelsen av att laga mat ett steg längre. På en stekhäll kan du woka, fritera, steka, koka, göra pizza eller paella. Du kan med andra ord laga veckans alla måltider på stekhällen, om du skulle önska.

Stor eller liten stekhäll

Om du ska ha en stor eller en liten stekhäll beror främst på hur mycket mat du ska laga. Det finns stekhällar anpassade för två portioner och stekhällar anpassade för 20–40 portioner. En annan avgörande faktor är hur mycket plats du har och om du vill kunna flytta runt din stekhäll.

Stekhäll på grillen

En häll kan användas på grillen, om stekhällen är tillverkad av varmvalsat stål. Placera hällen över en eldstad eller en grill.

Gasolbrännare som värmekälla till stekhäll

Många föredrar att använda en gasolbrännare som värmekälla. Detta eftersom det är lättare att kontrollera hur varmt det ska vara. Om du vill använda en gasolbrännare är det viktigt att tänka på att den ska ha två ringar som går att justera enskilt. Detta för att du ska kunna skapa olika stekzoner, vilket avgörs vad du ska laga.

Bränn in din Muurikka-stekhäll

Viktigt att tänka på är att bränna in din stekhäll innan du börjar använda den.
Att bränna in en Muurikka-stekhäll:
  1. 1. Använd vatten och lite diskmedel för att rengöra stekhällen.
  2. 2. Värm upp hällen och låt den sedan torka.
  3. 3. Direkt efter att pannan har torkat hettar du upp hällen igen. Denna gång ska pannan bli mörk när du hettar upp den.
  4. 4. Gnid in fett med hjälp av en trasa och matolja. Det ska bara vara ett tunt lager fett över pannan.
  5. 5. Smörj in pannan tills den är helt svart. Det räcker att pannan är svart i mitten, om du inte lyckas på hela pannan svart. Det ska enbart vara ett tunt lager fett, annars är risken stor att fettet bränner.