/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Mortel

Med en mortel kan du stöta kryddor för att på så sätt få ut mer smak ur dem. Vi på Cervera har mortlar i marmor, vit sten, granit, porslin, gjutjärn, trä och stengods. Vi har både mini, stora och jättestora mortlar. Med andra ord lär du hitta den mortel du söker hos oss.
Mortel
Mortel
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
29 produkter
29 av 29 produkter
Förutom att en mortel är funktionell är den också en snygg inredningsdetalj i köket. Många mortlar är gjorda är gedigna material som är snygga och samtidigt hållbara. Köper du en mortel lär den med största sannolikhet vara din följeslagare länge.
Förutom att krossa kryddor kan du även använda morteln till att göra ströbröd, krossa nötter eller göra pesto, guacamole, dressingar eller röror.

Mini eller jättestor

Olika mortlar fyller olika funktion. En liten är perfekt för den lilla mängden och en stor när det är mer som ska mortlas. Varför inte ha en liten på bordet vid servering, för att låta gästerna själva mortla kryddorna de strör över maten, och en större när du ska blanda ihop de större kryddorna eller rörorna.

Gjutjärn eller marmor

Vi har mortlar i en mängd olika material. Alla är givetvis stöttåliga och av hög kvalité. Det är därför främst en smaksak vilket material du väljer.

Gjutjärn

Gjutjärn är ett karaktäristiskt material som tål mycket. En gjutjärnsmortel känns rejäl och pålitlig.

Marmor

Marmor är snyggt och levande och samtidigt elegant. Och såklart även hårt och funktionellt.

Stengods

Om du har köksverktyg i stengods kan du vara säker på att materialet inte tar upp några smaker. Du kan krossa vitlök ena sekunden, för att efter en diskning krossa mynta utan att riskera att myntan får någon bismak av vitlök. Stengods behöver inte underhållas utan tål, till skillnad från många andra material, diskmaskin. Stengods tål även ugn. Ett riktigt bra material för dig som vill kunna mortla utan att behöva göra något kringarbete.

Trä

Trä har en mjuk framtoning. Vi har mortlar i olivträ som är ett hårt träslag. Olivträd växer långsamt och därför kan du med säkerhet veta att träet från en mortel i trä kommer från ett flera hundra år gammalt träd. Olivträd ska helst behandlas med olivolja då och då, helst efter varje gång som du har tvättat din mortel i trä. Detta genom att oljan gnuggas in i träet med hjälp av en trasa. Det gör att träet håller längre.

Granit

Granit är klassisk, tidlöst och snyggt. Stenen är slitstark och håller för jobbet. En mortel i granit lär du knappast tröttna på, för det är ju sällan man gör det när det kommer till tidlösa material.

Stöt till mortel

En mortelstöt kan även kallas pistill. Mortelstöten används för att stöta kryddorna och har ofta en greppvänlig design. Mortelstöten är allt som oftast tillverkad i samma material som skålen.

Kryddkross

En kryddkross krossar kryddor genom att kryddorna vrids i krossen. Kryddorna samlas upp i kryddkrossens nedre del och kan därefter användas direkt. En kryddkross är alltså inte detsamma som en mortel, om än har de ungefär samma funktion.

Olika prisklasser

Hos oss kan du hitta mortlar i olika prisklasser, vare sig du är på jakt efter en billig eller en mer påkostad variant. Det som oftast avgör priset är mortelns storlek, material och varumärke.