/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Alessi

Alessi skapar allt från eleganta och moderna vattenkokare till vackra fruktskålar och läckra kapsylöppnare. Företaget är känd för sin moderna design som kombineras med effektiv funktionalitet.
Alessi
Alessi
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    A

Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
52 produkter
40 av 52 produkter
Den italienska designfabriken Alessi grundades av Giovanni Alessi 1921.
Alessi har fört över kreativitet och teknik till vardagsobjekt. Deras mission är att ”översätta estetik, design, funktionalitet och kvalitet till genomtänkta produkter för massproduktion”. Hos oss på Cervera hittar du exklusiva, innovativa och prisvärda designprodukter som passar alla. Produkterna från Alessi är italiensk design när den är som bäst!

Alessis Historia

Giovanni Alessi grundade det familjeägda och drivna företaget nära Ortasjön som ligger vid foten av de italienska alperna och som är ett område känt för högt utvecklade hantverkstradition inom trä och metall. På 1950-talet tog Giovannis son, Carlo Alessi, över företaget och designade många av de idag ikoniska produkterna som Alessi är känd för. Under Carlos ledning började företaget beställa produkter från externa designers för första gången och det var denna strategi som Alberto Alessi, Carlos son och president för företaget sedan 1970, implementerade för att ta företaget till framkanten när det gäller internationell design.
Sedan företagets grundande 1921 har majoriteten av Alessis produkter tillverkats genom kallbearbetning av metaller. Med tiden började Alessi också arbeta med många andra material, som porslin, glas, trä och plast. Alessi har dock utvecklat specifika kvalitetsfokuserade produktionsmetoder för varje material för att försäkra kunderna med produkter av hög standard.

Designers som Alessi har samarbetat med

Genom åren har Alessi samarbetat med över 200 internationellt kända designers. Bland designerna är: Ettore Sottsass, Richard Sapper, Achille Castiglioni, Aldo Rossi, Michael Graves, Massimo Morozzi, Philippe Starck, Stefano Giovannoni e Guido Venturini, Enzo Mari och Alessandro Mendini, som från 1979 också agerar som designkonsult för företaget.

Alessis Utmärkelser

Några produkter från Alessi har blivit designikoner som har fått märkbara utmärkelser. Richard Sappers kaffebryggare 9090 vann Compasso d’Oro 1979 och Frankfurt Design Plus priserna 1983. Besticket Dry som designades av Achille Castiglioni fick Compasso d’Oro 1984. Bland de senaste utmärkelserna finns Design Plus och Good Design Award för kaffebryggaren Pulcina, designad 2015 av Michele de Lucchi.  År 2017 blev Alessi ett så kallad B Corp som är det prestigefyllda certifieringen där framgång för företag definieras genom en inkluderande och hållbar ekonomi.