/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Emilia

Bergs Potter kruka Emilia, eller The Roman Rope som hon också kallas, är en vacker kruka dekorerad med en kant som påminner om rep.
Den populära krukan är oglaserad och får därför en vacker, naturlig patina med tiden – perfekt till den antika känslan som Emilia redan besitter.
Emilia
Emilia
Saatavilla
Tuotemerkki

    A

Tuoteryhmä
Materiaali
Väri
Hinta
kr
kr
5 produkter
5 av 5 produkter

Krukan Emilia

Den dekorativa repliknande kanten tillsammans med den oglaserade finishen och höga, smala profilen för tankarna till romarrikets dagar. Den här typen av kruka har producerats i staden Modena i Emilia-Romagna-regionen i norra Italien, i närheten av Toscana, under hundratals år. Bergs Potter har själva designat just den här krukan och tillverkar den faktiskt i Toscana, precis som de andra kollektionerna. Emilia är modern men tillverkad med traditionella metoder, blir det bättre än så?

Kruka tillverkad för hand

Krukan Emilia från Bergs Potter är tillverkad för hand av Bergs Potters anställda. De både väljer ut och bryter leran själva innan krukmakaren sedan utformar varje kruka för hand. Det kan gå till på två sätt, antingen genom drejning eller så handklipps leran till önskad form. Den får sedan torka innan den bränns i brännugn för att skapa en kruka som håller år efter år.

Oglaserad kruka

Emilia är oglaserad, vilket betyder att ytan är obehandlad innan bränning. Med tiden får krukan därför en patinerad yta med färgskiftningar som beror på att den nästan lever som i symbios med växten. Ämnen i jorden, vatten, väder och vind skapar vackra färgskiftningar på ytan.

Storlekar på Emilia kruka

Emilia finns olika färger och storlekar. Kombinera med andra krukor från Bergs Potter eller satsa fullt ut på Emilias antika look.
Kanske vill du kombinera krukor i olika storlekar eller satsa på samma för en enhetlig look?
Bergs Potter Emilia finns i tre olika storlekar:
  • 16 cm i diameter. 
  • 21 cm i diameter. 
  • 31 cm i diameter. 

Rosa eller grå kruka

Emilia finns i två olika färger, rosa och grå. Båda färgerna är oglaserade och kommer med tiden att skifta i färg. 

Skötselråd för krukor

Krukorna från Bergs Potter kan användas både inomhus och utomhus, vilket förstås också gäller Emilia. Alla krukor kommer med ett tillhörande fat som är behandlat med silikon för att bli vattentätt. 
Känsliga ytor kan skadas av kondens. Kom därför ihåg att skydda dessa från kondensen som kan förekomma till exempel på undersidan av krukorna.

Kollektioner från Bergs Potter

Föredrar du glaserade krukor som har en mer bestående färg? Kolla då in våra andra kollektioner från Bergs Potter som har glaserade krukor i olika former och storlekar: den populära Köpenhavner, Honey och Simona. 

Om Bergs Potter

Det danska företaget Bergs Potter är ett populärt keramikföretag med anor långt bak i tiden, redan från början på 1940-talet. Företagets grundare Victor Berg fick tidigt upp ögonen för den toskanska leran och det italienska krukmakeriet, och började därför importera krukor från Toscana i Italien. Bergs Potter var fött. Företaget har sedan fortsatt på samma spår inom familjen och idag är det den tredje generationen som för företaget vidare, syskonen Steffen och Sysser Berg.