Villkor

Bialetti

I Italien – där köket är hemmets hjärta och kaffe är en passion som för samman familj och vänner – startade Alfonso Bialetti sitt numera världsomspännande företag. Alfonsos Moka Express revolutionerade konsten att brygga kaffe med sin avancerade teknik och distinkta styling. Bialetti har blivit ett ledande varumärke runt om i världen på grund av kvalitén kunderna är garanterade samt produkternas enkelhet och funktionalitet. Idag finns Bialetti i nio av tio hushåll i Italien och innehåller ett brett sortiment av kaffebryggare och köksprodukter, allt för att både kaffe och mat ska kunna tillagas med sann passion.

Bialettis Historia

1919 öppnade Alfonso Bialetti en verkstad i Crusinallo, Italien. Verkstaden var egentligen till för att tillverka halvfabrikat i aluminium men förvandlades snabbt till en studio som användes för design och tillverkning av färdiga föremål med skalformning. 

Men det var inte förrän Alfonso uppfann hans världskända Moka Express år 1933 som Bialetti företaget uppkom. Det var början på ett varumärke som förvandlade konsten att göra kaffe till en enkel och naturlig handling. Bialettis popularitet ökade kraftigt mellan 1957 och 1977 genom smarta och strategiska marknadsföringskampanjer.

Bialettis första Moka Express

Att göra kaffe med en Moka Express är enkelt och snabbt. Kaffet var starkare och djupare i smak än kaffet från andra kaffemaskiner från 1800-och tidigt 1900-talet som fungerade mycket som tebryggare i den meningen att det lät vattnet sippra långsamt och försiktigt genom kaffet. Men Moka Expressen var innovativ på andra sätt också. Byggd av aluminium, som var ett nytt material för produktion av modern teknik under den tiden, kaffemaskinen var med och inledde en ny tid av innovation.

Bialettis värderingar

I nästan 100 år har Bialetti stått för traditionella värdering med en serie smaker och färger som talar om Italiens dagliga ritualer och goda tider. Bialetti fortsätter att utveckla och förnya sina produkter för att tillgodose kundernas önskemål samt hitta på bättre, miljövänligare lösningar. Idag vill Bialetti fortsätta med att förse alla med värde i köket med produkter som är mycket funktionella, pålitliga och av enastående kvalité.  

Bialetti Bialetti

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies