/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Born in Sweden

Born in Sweden är varumärket, som tillsammans med framgångsrika formgivare, tar fram produkter som är både användbara, snygga och hållbara. Ett typexempel på en av dessa produkter är Stumpastaken, formgiven av Sven Carlberg.
Born in Sweden
Born in Sweden
Finns i lager
Varumärke

    E

  • L

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
87 produkter
40 av 87 produkter
Andra populära produkter är vasen Sphere, Hex vinställ, ljusstaken Puzzle, fågelmatare med sugpropp och brickor och handdukar med kartor.

Stumpastaken

Den populära Stumpastaken började som en plåtburk fylld med ljusstumpar. Sven Carlberg satt i en stuga ute vid havet när idén kom till honom.

Så fungerar Stumpastaken

Med Stumpastaken kan du tända ljusstumpar, utan att behöva bekymra dig över att stumparna är korta. Det praktiska med Stumpastaken är nämligen att när ljuset brunnit ner, faller veken och lite stearin ner i behållaren. Det gör att ljuset slocknar.

Handtillverkade ljusstakar

Det är Carlberg själv som tillverkar ljusstakarna. Varje Stumpastake är därför unik.

Material

Ljusstakarna är tillverkade av betong, mässing och material som återvunnits.

Välj hur din ljusstake ska se ut

Stumpastaken kommer i flera olika utföranden. Du kan själv bestämma hur du vill att din ljusstake ska se ut. Varför inte låta ljusstaken agera adventsljusstake under december?
Köp ett set eller plocka ihop ett eget. Förutom variationen i hur många ljus du kan placera i olika ljusstakar, kan du även variera lådan den kan placeras på. Med de separata vaserna förvandlas ljusstaken snabbt till en vashållare. Perfekt när vintern övergår till sommar. Du kan även köpa till ett galler att placera över ljusen. Ljusstaken förvandlas då till en häll, idealisk att ställa tekannan på.

Sphere vas

Den stilrena vasen Sphere består av glas och är fylld med sfärformad metall. Den vackra metalldetaljen är dekorativ och praktisk. Tack vare den kan blommorna hållas raka. Med andra ord, en både smart och snygg detalj. Helt i linje med Born in Swedens tanke.

Hex vinställ

Det smarta vinstället Hex kan du bygga upp precis så som du önskar. Välj mellan ett vinställ i svart, brons eller silver. Med skenorna, som du kan köpa till, kan du hänga vinstället under ett skåp. Formgivaren av Hex är Matz Borgström.

Puzzle ljusstake

Ljusstaken Puzzle är lika fin stående ensam, som att placera i grupp. Puzzle finns både med en och flera ljushållare. Välj mellan ljusstakar i svart, silver och guld. Formgivaren till Puzzle är David Olschewski.

Fågelmatare och fågelbad

Ge fåglarna mat med en fågelmatare. Hos Born i Sweden hittar du en fågelmatare som du kan hänga upp med en sugpropp på fönstret. På så sätt kan du vara riktigt nära fåglarna när de kommer förbi för att ta sig en liten munsbit.
Produkten Round up är både en fågelmatare och fågelbad, beroende på hur du väljer att använda den. En snygg detalj i trädgården som får fåglar att känna sig välkomna.

Handdukar och brickor med kartor

I serien Sweden from Above hittar du produkter med motiv av kartor. Lika vackra att använda vid servering som dekoration. En perfekt present att ge bort om du åker utomlands för att hälsa på vänner. Sweden from Above är formgiven av designtrion Objecthood.

Varumärket Born in Sweden

Born in Sweden har funnits sedan 2008. Målet har sedan start varit att ta fram genomtänkta produkter, i skandinavisk design, med fokus på hållbarhet. Målet är även att hylla den svenska livsstilen.