/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Click and Grow

Det ska vara lätt och roligt att odla. Med Click and Grows odlingslåda kan du ha färska kryddor hemma, året om.
Click and Grow
Click and Grow
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
0 produkter
Att odla är som balsam för själen, men i vissa fall kan odlingen bli en belastning. Det är nämligen inte alltid helt lätt att odla. Det gäller att växterna får rätt mängd ljus och vattnas regelbundet. Och trots engagemang är det inte helt lätt att ens ge växterna den mängd ljus de behöver om man bor i solfattiga Norden. Med Click and Grow kommer du runt de problemen. Click and Grow gör det nämligen väldigt lätt för dig att lyckas med odlingen.

Hur började allt?

År 2009 läste Mattias Lepp, från Estland, en rapport om hur växter odlas i rymden. Det gav honom inspiration till att utveckla något liknande fast för vanliga hushåll. Han arbetade tillsammans med många universitet och till slut var Click and Grow ett färdigutvecklat koncept.

Hur fungerar Click and Grow?

Click and Grow har tänkt på alla steg i odlingsprocessen för att du ska kunna ha en perfekt inomhusträdgård.

Smart Soil

Smart Soil är det material som du planterar i. Smart Soil kan beskrivas som specialanpassad jord. Dessa kallas ibland även för fröpluggar eller växtkapslar. Kapslarna är fria från bekämpningsmedel, växthormoner och andra skadliga ämnen. Du kan lita på att det du driver fram med hjälp av din odlingslåda från Click and Grow är hälsosamt och fritt från dåliga ämnen. Kapslarna är biologiskt nedbrytbara och lämnar inget dåligt avtryck på miljön.
Smart Soil-kapslarna innehåller redan från början fröer, så allt du behöver göra är att placera de i odlingslådans krukhållare.

Vattentank

Genom att fylla tanken med vatten kommer växterna att vattnas automatiskt vid behov.

LED-belysning med timer

Växtbelysningen gör att växterna får jämnt ljus året om. Tack vare den inbyggda timern sätts belysningen på och stängs av automatiskt. Belysningen är dessutom väldigt energisnål.

Steg för steg

  1. Börja med att placera växtkapslarna i krukorna.
  2. Märk plantorna.
  3. Fyll vattenbehållaren.
  4. Sätt in vägguttaget.
  5. När plantorna vuxit sig så stora att de når upp till lampan kan du använda lampans förlängningsarm.

Vad är hydroponisk odling?

Hydroponisk odling är när du odlar utan vanlig jord. I stället odlar du med näring och vatten. Mellan plantan och vattnet ska det vara en liten luftspalt, den luftspalten gör att plantan får syre.

Fördelar

Det finns många fördelar med att ha en liten inomhusträdgård. Dels har du alltid tillgång till färska kryddor och bär, dels kommer du antagligen må bra av att driva upp växterna. Det finns många undersökningar som visar att människor mår bra av att odla. Med en odlingslåda från Click and Grow slipper du kringarbetet, men får ändå belöningen. Kan det bli bättre?
De färdiga växtkapslarna gör att du slipper hålla på med jord som både är tung att släpa hem och är smutsig.
Med en odlingslåda är det lätt att odla. Dessutom är det lätt att odla mycket på en liten yta. Med andra ord är den perfekt att ha ståendes på köksbänken.
Du spar mycket tid med en odlingslåda, den gör ju i stort sett hela jobbet. Även om du är i väg långa dagar hemifrån kan du ändå ha välmående kryddor hemma.