Villkor

Eva Solo

Historien om Eva Solo sträcker sig tillbaka till 1913 och går hand i hand med utvecklingen av de skandinaviska hemmen. Företagets idé var att sälja funktionella köksredskap av hög kvalitet som riktade sig till hemmafruar. När kvinnorna alltmer började arbeta utanför hemmet, utvecklade vi redskap som underlättade hushållsarbetet. På 1970-talet, när de öppna köken gjorde sitt intåg, var vi först med köksutrustning som var tillräckligt fin för att visas upp. Det blev startskottet för en trend där design blev en lika viktig faktor som funktionalitet och kvalitet. På senare år har vi lanserat en lång rad banbrytande produkter till det moderna, profilerade hemmet.

1997 lanserade vi en liten serie köksredskap, som skulle visa sig få stor betydelse. Serien fick namnet Eva Solo eftersom den bestod av enskilda produkter eller solo-varor som de kallades. På 1990-talet ökade konsumenternas önskan om att kunna skapa sin egen personliga mix av produkter till hemmet och blanda många olika serier och varumärken, något som vår nya serie levde upp till. Tidigare hette företaget bara Eva men de nya produkterna blev en så stor och varaktig framgång att vi döpte om hela företaget till Eva Solo 2010. Både konsumenter och designexperter tog till sig serien direkt. Den hade allt det som kännetecknade en bra Eva-produkt. Kvalitet, form och funktion i en perfekt enhet. Men viktigast av allt, den byggde vidare på vår tradition att skapa nya produkter och hitta nya lösningar på problem. Serien hade ett helt eget, tydligt och modernt formspråk och unika egenskaper. Serien vidareutvecklas ständigt och har under årens lopp tilldelats över 150 designpriser.

Eva Solo | glas, karaff, muggar & mer porslin Eva Solo | glas, karaff, muggar & mer porslin

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies