/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hackman

Hackman tillverkar bestick och kokkärl. Finsk kvalitet och tradition!
Hackman
Hackman
Finns i lager
Varumärke

    O

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
202 produkter
40 av 202 produkter

Hackman bestick

Hackman tar fram kvalitativa bestick och bestickset för både vuxna och barn. Sedan en lång tid tillbaka är Hackman ledande inom tillverkningen av nordiska bestick.

Barnbestick med mumin

Sortimentet av barnbestick består bland annat av bestick prydda med mumintrollen. Barnbesticken är mindre än besticken avsedda för vuxna, de passar därför utmärkt för mindre händer. De är helt enkelt idealiska för den som ska lära sig att äta själv.
Hackmans barnbestick med mumin är perfekta för den som ska få sina första bestick. Hackmans muminbestick har motiv av invånarna i Mumindalen. Vare sig du är på jakt efter ett bestick med Mumintrollet, Snorkfröken, Muminmamman eller Lilla My hittar du med största sannolikhet det i Hackmans breda sortiment.
Besticken med mumin säljs både styckvis och i set. Ett bestickset för barn är perfekt att ge bort i födelsedagspresent, julklapp eller som dopgåva.

Fika med mumin

Muminbesticken är inte bara reserverade för de små. Det finns även kaffeskedar och teskedar med mumin på. Kaffeskedarna och teskedarna passar lika bra för de vuxnas fika som för barnens kalas.
För en komplett muminfika har Hackman även en tårtspade, med Muminmamman på, i sitt sortiment. Bjud in alla muminfantaster till kalas och låt alla muminfigurer få vara med. För nog blir kalaset ännu roligare om Muminpappan, Muminmamman, Mumintrollet, Snorkfröken och Lilla My är med på ett hörn?

Hackmans historia

Hackman har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden.
Det var 1790 som Johan Friedrich Hackman flyttade från Bremen, Tyskland. Han öppnade då ett handelshus i Viborg, Ryssland. Handelshuset var ett trävaruhus.
Trävaruhuset gick bra och han insåg snart att det även fanns en efterfrågan i Finland. Det gjorde att Hackman vid 1800-talets början köpte bruket Sorskakoski i Finland.

Tillverkning av bestick

Tillverkning av bestick startades upp 1876. Då leddes produktionen av den yngre Johan Fredrich. Besticken tillverkades på en ort nära Viborg.
Produktionen av bestick flyttade helt till Sorsakoski i början av 1890-talet. En brand på bruket ledde till att sågen som användes för att såga trä gick sönder. Då beslutade man sig för att enbart arbeta med metallindustrin.

Rostfritt stål öppnade upp för fler möjligheter

När det rostfria stålet kom under 1920-talet förändrades allt. Möjligheterna blev fler. Det rostfria stålet gjorde det möjligt att formge besticken på många fler sätt. Materialet var även betydligt mer praktiskt, även för användarna.

Kastruller och köksredskap

Under 1950-talet började företaget att tillverka kastruller, kaffepannor och andra köksredskap.

Kaj Franck och Bertil Gardberg

När formgivaren Kaj Franck och Bertil Gardberg gav besticken en ny formgivning gavs besticken en ny känsla och efterfrågan på besticken ökade ytterligare. Sedan dess har företaget samarbetat med flera populära formgivare, som alla har varit med och satt sin speciella touch på besticken.

Fiskars Group

Hackman är idag ett av Fiskars Groups uppskattade varumärken. Den höga kvalitén och den gedigna formgivningen är svår att motstå. Det är därför inte konstigt att produkterna har blivit så populära. Kastrullerna och stekpannorna från Hackman har sedan januari 2016 Fiskars logotyp. Trots det är de lätta att känna igen genom att de har behållit samma förpackning som tidigare.

Hackman By Fiskars

Idag finns även Hackman By Fiskars att köpa hos Cervera. Serien återupplivar de klassiska Hackman stekpannor och Hackman kastruller som idag annars är en del av varumärket Fiskars. Med sin glänsande yta och underbara kvalitet är de precis så som du minns klassiska kokkärl från Hackman.