/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lantern

Iittala Lantern designad av Harri Koskinen är numera en ikonisk design och finns som både ljuslykta och lampa. Denna vackra och eleganta glasskulptur bidrar med atmosfär och ljus till hemmets alla rum och skapar illusion av ett sken som flyter i luften.
Lantern
Lantern
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
6 produkter
6 av 6 produkter

Iittala Lantern lampa eller ljuslykta

Formgivaren Harri Koskinen strävar efter funktionalitet och att hitta innovativa lösningar för sina produkter. Lantern är inget undantag och finns i två utföranden – som lampa och ljuslykta. År 1999 formgav Koskinen den numera ikoniska ljuslyktan med strömlinjeformad design som fick en uppgradering år 2013 när den också släpptes i en elektrisk variant. Sedan dess passar den fler miljöer och mindre utrymmen som till exempel hyllor.

Iittala Lantern

Den perfekta balansen mellan eleganta linjer och munblåst glas skapar känslan av ett ljus som svävar i luften – precis som en lanterna. Det stilrena och graciösa uttrycket Lantern har fungerar med både el och levande låga – vilket föredrar du?Lantern är skandinavisk design när den är som bäst och lyfter atmosfären med sin känsla av rymd och ro – oavsett om du tänder den eller behåller den släckt. Iittala Lantern skapar ett mjukt och behagligt sken som passar perfekt in i de nordiska mörka kvällarna. Känslan av det munblåsta glaset är pricken över i och ger precis rätt känsla till den graciösa profilen. Det här är ett effektfullt konstverk i glas som lyfter hemmets alla rum.

Material

Iittala Lantern är tillverkad i munblåst glas och precis som övriga produkter från det finska kvalitetsmärket är också Lantern en inredningsdetalj du kan räkna med att ha glädje av länge.

Storlek och färg

Iittala Lantern ljuslykta och lampa finns i två storlekar, men oavsett storlek har den samma proportioner. Lampan finns i vitt och ljuslyktan i klart mörkgrå och klar.

Lampan Lantern

Lampan finns i två storlekar, 25 cm hög och 60 cm hög. Båda storlekar finns i färgen vit – stilrent, klassiskt och sprider ett vackert, behagligt ljus.

Ljuslyktan Lantern

Också ljuslyktan finns i två storlekar, 25 cm och 60 cm. De båda storlekarna finns i två olika färger, klar mörkgrå och klar.

Designer Harri Koskinen

Harri Koskinen är känd för sin funktionella design med strama estetiska drag som har tagit honom till några av världens högst aktade varumärken, utställningar och belönats med flera prestigefyllda utmärkelser.

Karriär

Koskinen är född 1970 i finländska Karstula och är en mångsidig designer med bred repertoar. Han står bakom en mängd olika produkter inom både produktdesign och konceptuell design – allt från möbler och belysning till porslin, glas, klockor och textilier. Han finns representerad både hos världskända märken och sedan 2009 på sitt eget märke, Harri Koskinen Works.Han började sin formgivningskarriär med studier vid Designinstitutet i Lahti och Konstindustriella högskolan i Helsingfors, och grundade sedan sin ateljé Friends of Industry. Han har bland annat varit Design Director för Iittala och ställt ut på utställningar världen över, däribland MoMAs permanenta kollektion som han har varit en del av sedan 2000.

Utmärkelser

Det är ingen tvekan om att Harri Koskinen är en uppskattad designer och de många prestigefyllda priserna talar sitt tydliga språk. Ett urval är Kaj Franck-designpriset, Torsten och Wanja Söderbergs pris, Pro Finlandia-medaljen och det italienska designpriset Compasso d'Oro prize.