/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Jonathan Adler

Jonathan Adler är keramikern, designern och författaren som tar fram keramik som är både unik och utmanande. Med en produkt designad av Adler ger du ditt hem en känsla av lyxig lekfullhet. Det finns inte mycket som påminner som Adlers keramik, ändå känns den så självklar.
Jonathan Adler
Jonathan Adler
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    K

Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
26751 produkter
40 av 26751 produkter

Bakgrund

Adler föddes 1966 i Bridgeton, New Jersey, i USA. Han lanserade sin första keramik-kollektion 1993, men allt började långt innan dess. Som 12-åring upptäckte han keramiken för första gången när han var på ett sommarläger. Han blev genast fascinerad. Adlers pappa hade också ett intresse för keramik och Adlers intresse förstärktes därför ytterligare.

Universitetsstudier

Adler studerade semiotik och konst vid Brown University, men den mesta delen av sin fritid spenderade han vid det närliggande universitetet Rhode Island School of Design där han arbetade med keramik. Hans lärare där sa att han saknade talang och i stället borde studera till jurist. Adler har senare berättat att han tror att alla som arbetar inom konst och hantverk behöver en person som inte tror dem. Detta för att den personen då triggar i gång en kraft att motbevisa att det den säger är fel. I hans fall var det läraren på Rhode Island School of Design som gav honom den kraften att visa att han visst kunde ta fram uppskattad keramik och design.

Arbetade inom nöjesindustrin

När Adler tog sin examen från Brown University arbetade han som assistent inom nöjesindustrin. Det gjorde han i tre år, innan han beslutade sig för att satsa på sin dröm. Det var 1990 som Adler började undervisa i keramik för att gratis kunna arbeta i samma keramikstudio.

Producerade för Barneys

När han 1993 hade producerat ett antal keramikprodukter ringde han varuhuset Barneys som köpte in dem. Han började producera keramik på heltid för varuhuset och fem år senare utvecklade han sitt varumärke till att också innefatta möbler. Med andra ord var det tur att han inte tog lärarens ord som en sanning utan i stället tog dem som en utmaning.

Idag

Idag säljs hans design över hela världen.
Målet är att ta fram lyxiga produkter som också är anpassade för att användas. Produkterna ska vara seriöst designade, men inte ta sig själva på för stort allvar. Och nog är det många som skulle hålla med om att det målet efterlevs väldigt bra.
Adlers produkter är lika användarvänliga som de är dekorativa. Vaserna går att fylla med blommor, faten med smycken och glasen med dryck. Lika bra står vaserna, faten och glasen för sig själva uppställda i en hylla eller på ett bord. De guldiga detaljerna, tillsammans med det vita porslinet, skapar en alldeles unik look som särskiljer Adelers produkter från många andra. På ett sätt som känns självklart.

Produkter

Hos oss på Cervera hittar du en stor variation av produkter från Jonathan Adler. Vi har flera olika vaser, glasunderlägg, julpynt, fat och ljushållare.

Muse

I sin serie Muse har Adler hämtat inspiration från andra konstnärers muser. Serien består av olika kroppsdelar som tar form av vaser, muggar och skulpturer. Kroppsdelarna är alltifrån läppar, ansikten, bröst och händer.