/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Signature

Serien Le Creuset Signature består av grytor, buffetgrytor och kastruller i emaljerat gjutjärn. Precis som övriga produkter från Le Creuset består produkterna från serien Le Creuset Signature av gjutjärn. Allt är tillverkat av högsta kvalitet, med stor precision.
Signature
Signature

Signature gjutjärnsgryta

Serien består av flera olika slags gjutjärnsgrytor, både vad gäller storlek och utformning. Det finns både grytor med lock i glas och grytor med lock i gjutjärn.

Gjutjärngryta med glaslock

De emaljerade gjutjärnsgrytorna med glaslock är perfekta om du vill kunna se det du lagar, utan att lyfta på locket. Det tåliga glaset tål upp till 200 grader.
Gjutjärnsgrytorna med glaslock finns i följande storlekar:
  • 4,2 liter.
  • 5,3 liter.

Gjutjärnsgryta med gjutjärnslock

Gjutjärngrytan med lock av samma material som grytan är en riktig klassiker.
Gjutjärnsgrytorna med gjutjärnslock finns i följande storlekar:
  • 25,2 centimeter i diameter, 4,2 liter.
  • 24 centimeter i diameter, 5 liter.
  • 27 centimeter i diameter, 4,1 liter.

Signature buffetgryta

Signature buffetgryta med glaslock är tillverkad av emaljerat gjutjärn. Buffetgrytan finns i svart, blått och den klassiska orange färgen.

Signature kastrull

Kastrullen har en diameter på 16 centimeter och rymmer 1,5 liter och finns i färgerna svart, orange och röd. Kastrullen är perfekt att använda för att koka upp mindre mängder pasta, grönsaker eller ris. Eller varför inte använda den som såskastrull?

Gjutjärn

Fördelen med gjutjärn att värmen fördelas jämnt över hela ytan. Grytan behåller sin värme, även efter att spisplattan har stängts av. Det innebär att du kan spara på energi, samtidigt som det är praktiskt att maten håller sig varm i grytan när du ställer fram den på bordet.
Du kan använda gjutjärn på alla värmekällor, även induktionshäll. Grytan kan också användas i ugn och vid grillning.

Emaljerat gjutjärn

Grytornas emalj gör grytorna tåliga. Tar du hand om din gryta på rätt sätt kommer den att vara med dig riktigt länge.
Tack vare att gjutjärnet är emaljerat kan du använda grytan till matförvaring över natten, utan att grytan förstörs.
De emaljerade grytorna bränns vid temperaturer på 840 grader. Emaljen blir på så sätt hållbar och hygienisk.
Grytan diskas för hand eller i diskmaskin. Det är lätt att få grytan helt ren. Du kan därför använda den till alltifrån fiskgrytor till brödbak, utan att du behöver bekymra dig över att det du tillagar ska få smak av något du tidigare haft i grytan.

Färger

Le Creuset är kända för att deras emaljerade gjutjärnsgrytor kommer i flera färger. I Le Creuset Signature hittar du grytor och kastruller i orange, svart, blått, rött, vitt och grått. Vilken är din favorit?
Den mest kända färgen är den orangeröda, kallad Volcanic, som nog de flesta förknippar med Le Creuset. Färgen har funnits med ända sedan Le Creusets start. Inspirationen till färgen är hämtad från den färg smält gjutjärn har.

Le Creuset

Det hela började 1925 med att Armand Desaegher och Octave Aubecw träffades på Brysselmässan. De hade varsitt expertisområde: emaljering och gjutning. Resten är, som man säger, historia. Än idag används samma teknik som Desaegher och Aubecw använde sig av när de tog fram den första grytan.