/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Light My Fire 

Light My Fire är det svenska företaget som brinner för att återförena människan med naturen. Stark formgivning och hög funktionalitet möter upptäckarglädje och äventyrslust hos dessa pionjärer inom outdoor-utrustning. Med de innovativa, snygga och praktiska produkterna kan du njuta av livet ute: från lunchlådan i parken till skidturens fikapauser, från grillkvällar i trädgården till matlagningsäventyr på fjällvandringen. Våra liv blir allt mer digitala, tidsoptimerade och mobila. Men vi drömmer om levande ljus och romantik, lägereldar, majbrasor och firande. Vi förenas kring elden, och Light My Fire säljer elden. De utvecklar unika, lågteknologiska utomhusprodukter av premiumkvalitet med en design, färgskala och funktionalitet som gör de lika passande att använda i stan som ute i naturen. Färg. Form. Funktion. Dessa ledord i kombination med en genuin kärlek för friluftslivet och en aktiv vardag ligger till grund för Light My Fires populära produkter. Oemotståndliga i all sin enkelhet och snygga design. Naturen är fylld av vackra former och färger- varför skulle inte de saker vi tar med oss dit ha samma egenskaper? 
Light My Fire 
Light My Fire 
Finns i lager
Varumärke

    J

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
26899 produkter
40 av 26899 produkter
Produkter och Design 
Svensk design är känd för kvalitet i kombination med funktion. Light My Fire för denna tradition vidare och utvecklar nya spännande produkter som hjälper dig att göra det mesta av utelivet, i stan såväl som långt bort från civilisationen. I Light My Fires produktportfölj finns allt för att du ska kunna tillaga och äta din mat ute i naturen. Allt från det ikoniska och populära multibesticket Spork: sked, gaffel och kniv i ett, till effektiva tändstål och smarta lunchlådor finns att tillgå. 
Tindersticks av lättantändlig tändved tillverkas av trä från tallstubbar på det mexikanska höglandet och är det perfekta substitutet för tändvätska. På naturlig väg kan du göra upp elden eller tända grillen, oavsett väder, med Tindersticks. Kådainnehållet på upp till 80 % gör de extremt lättantändliga- de fungerar även när de är blöta! Den stora fördelen med att använda dessa i stället för tändvätska är såklart att de består av 100 % biobaserat material och inte skapar några skadliga ångor eller ohälsosam rök vid eldning. Light My Fire tändstål är även det otroligt effektivt och praktiskt. Med detta kan du garanterat göra upp eld, oavsett väder och altitud. De smarta Lunchkit, dryckesmuggar och förvaringslådor som finns i härliga färger och snygg design underlättar outdoor-livet såväl som en aktiv vardag. Lunchkitet i sex delar har exempelvis har allt du behöver för att ta med dig din lunch till jobbet eller utflykten, men passar lika bra att använda för måltiden som tillagas ute på tur.  
Hållbarhet 
På Light My Fire tar man hållbarhet på allvar. Man strävar efter att bidra till människors möjlighet att tillfredsställa sina egna behov och önskningar utan att orsaka negativ miljöpåverkan. Målet är att vara ett genuint cirkulärt företag med stort hållbarhetsfokus i allt från materialval, transporter, produktion, CSR, design och distribution. Detta skapar en positiv och levande affärsmodell där hållbarhet i sig blir en tillgång. 
Biobaserad plast 
Light My Fire använder för närvarande tre specifika typer av biobaserad plast, noga utvalda för att de innehåller högsta möjliga andel biomassa. 
TERRALEN: Tillverkad av sockerrör och träfiber som ger produkten både styrka och en tilltalande struktur och naturlig doft. 
ECOZEN: Tillverkad av europeisk, GMO-fri majs. Stark och värmetålig plast. 
DRYFLEX GREEN: Tillverkad av sockerrör i två olika densiteter. Stark och hård plast.