/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pyrex

Pyrex tillverkar köksredskap och köksprodukter. Det franska varumärket är likt det franska köket känt för kvalitet, innovation och tradition. Hos oss på Cervera hittar du måttkannor, glasskålar och baktillbehör från Pyrex
Pyrex
Pyrex
Finns i lager
Varumärke

    E

  • i

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
66 produkter
40 av 66 produkter
Pyrex är det franska varumärket som är känt för sina sina exceptionellt hållbara och slitstarka produkter. Och det tycks vara ett vinnande koncept – Pyrex har försett oss med köksredskap och köksprodukter i över hundra år och är idag ledande på marknaden. Tack vare ständig produktutveckling är Pyrex alltid up to date och har blivit den självklara samarbetspartnern i köket. Pyrex finns i miljontals hushåll som hjälp för att lyckas med matlagningen – och vi förstår varför! 
Oavsett om det är en ugnsform, glasskål, form eller måttkanna du är på jakt efter hittar du det hos oss på Cervera.

Materialet borosilikat

Pyrex är särskilt kända för sin användning av borosilikatglas, ett extremt hållbart material. Borosilikat kallas ibland eldfast glas på grund av sina egenskaper som gör att det tål både plötsligt extrema temperaturer och långvarigt höga temperaturer. Dessutom är det ett material som inte väger så mycket, det är hårt, reptåligt och är lätt att göra rent. Det här är alltså ett unikt material med egenskaper som är perfekta för köket!

Pyrex produkter

Det finns några produkter från Pyrex som är särskilt uppskattade och populära. Här kommer ett urval av dem så att du lättare ska kunna orientera dig i djungeln av köksredskap.

Pyrex ugnsform

Hur enkelt och smidigt att laga hela middagen i en form och slippa överflödig disk? Ugnsformarna finns som både rund pajform och fyrkantig ugnsform och lämpar sig för allt du kan tänka dig att laga i ugnen: lasagne, söta och salta pajer, gratäng… Bara fantasin sätter gränser! Ugnsformarna i det ugnsfasta materialet borosilikat tål både diskmaskin och mikrovågsugn och dessutom absorberar de varken lukt eller smak från maten. Ugnsformarna finns i olika storlekar från 1,5 liter upp till 4 liter. Dessutom finns kakformar, springform, pizzaform och brödform av kolstål i sortimentet.

Pyrex måttkanna

Måttkannan från Pyrex är kanske den måttkanna som allra flest har hemma. Oavsett om du lagar mat eller bakar blir måttkannan din bästa vän och garanterar ett perfekt resultatet varje gång – det bara kan inte bli fel. Måttkannan är också den gjord i borosilikat och finns i olika storlekar från 0,25 liter till 1 liter.

Pyrex skål

Använd vid bakning och matlagning eller som uppläggningsskål. Finns i olika storlekar som passar alla behov från 0,5 liter till 4,2 liter. Missa inte heller Expert Bowl med mått! 

Pyrex matlåda

Den populära matlådan finns i olika storlekar och former. Tidsbristen blir ett minne blott med matlådorna Cook & Freeze och Cook & Heat. Som namnet antyder kan matlådorna både frysas och värmas i ugnen, perfekta för storkok som man fryser in för att äta senare!

Om Pyrex

Året är 1915 och Bessie Littleton, ingenjören Jesse Littletons fru, har tröttnat på köksprodukter som bara går sönder. Jesse jobbar på företaget Corning och tar sig an att lösa problemet. Han testar olika sammansättningar av material och hittar till slut en kombination som Bessie märker att fungerar för formar till alla möjliga recept, både kött, potatis och bakning. Hon övertalar Corning att lansera formarna. Företaget är fött.