Sekiryu
Nyhet: Upptäck japanska kvalitetsknivar från Sekiryu på Cervera.
Staden Seki i Japan har varit känd som Japans svärdcentrum i mer än 700 år. Här har tillverkningen av svärd och knivar fulländats till något av det mest exakta och hållbara som världen har att erbjuda. Företaget bakom Sekiryu, började tillverka svärd 1974. 1990 etablerades Sekiryu för att börja tillverka kockknivar. Tekniken som används för att tillverka knivarna är densamma som används för att göra samurajsvärd. Upptäckt Sekiryu här!
Master
Sekiryu Master har ett blad tillverkat av 8A - högkvalitativt japanskt molybdenstål. 8A japanskt stål har en solid hårdhet och skärpa och står sig bra mot rost. Sekiryu Master-serien har en enkel design och för dig som föredrar den enkla och sofistikerade kniven, och är perfekt för både hobbykocken och proffsen. Knivarna i serien är svetsade, vilket förhindrar att vatten kommer in i handtaget. Skaftet är tillverkat av svart POM-termoplast, vilket är ett styvt och starkt material som ger ett bra grepp om kniven. De flesta av knivarna är tillverkade för hand och handslipade, vilket är ett gammalt traditionellt japanskt hantverk.
Wood
Sekiryu Wood-serien har tre lagers stål, där mellanskiktet är tillverkat av 8A högkvalitativt japanskt molybdenstål. Knivens sidor är i 420J2 rostfritt stål. De flesta av knivarna är tillverkade för hand och handslipade, vilket är ett gammalt traditionellt japanskt hantverk. Handtaget är av redwood, ett barrträd från Kalifornien med en blank rödaktig kärna som mörknar och blir allt snyggare med tiden.
I lager
Finns i butik
Kategori
Varumärke
S
Serie
Material
Tillverkningsland
Färg
Pris
kr
kr
6 produkter
6 av 6 produkter
Sekiryu Seki köksknivar
I Sekiryus urval av köksknivar hittar du kockkniv, universalkniv, skalkniv och brödkniv, Dessutom finns det på Cervera knivset med Sekiryus knivar i set om antingen 2 eller 5.
Alla knivar i Sekiryus sortiment har en legering av extra hårt stål som innehåller bland annat molybden, volfram och ferrovanadium, vilket tillsammans gör knivbladet extra slitstarkt och rostfritt. Varje kniv är handslipad av de bästa knivtillverkarna i Japan.
Sekiryu kockkniv
Kockkniven är en av de viktigaste knivarna du bör ha i ett kök och är den traditionella första kniven för varje kock. Kniven löser de allra flesta uppgifter med största precision. Sekiryu har därför gjort två versioner av kockkniven, både en med och en utan luftfickor, så att du kan välja utifrån dina egna preferenser.
Sekiryu Universalkniv
Universalkniven har bra vikt, förstärkt egg och rundad spets, vilket gör den till en mycket användarvänlig kniv i köket. Perfekt till fisk och är ett fint komplement till den traditionella kockkniven.
Sekiryu Brödkniv
Med en Sekiryu Seki-brödkniven kan du enkelt skära även de största runda bröden. Denna kniv kan även användas som konditorikniv och är den perfekta kniven för alla typer av bakverk. Kniven ger dig längd, precision och skärpa när den är som bäst.
Sekiryu skalkniv
Skalkniven med luftfickor ger dig full kontroll oavsett om du skalar, skär eller hackar. Den här kniven kommer att vara din perfekta lilla hjälpreda i köket.
Om Sekiryu
Sekiryu grundades 1974 i den japanska staden Seki. Därav namnet på flera av kninvarna i Sekiryus kollektion. Under flera århundraden har staden varit en betydande producent av kvalitetsknivar för hela världen och är känd som Japans svärdcentrum. Här har i över 700 år svärds- och knivtillverkningen fulländats med enhet mellan människa och redskap som högsta mål. Sekiryu är född ur denna tradition, 100% äkta Seki-kvalitet.