Staub

Staub tillverkar gjutjärn för alla tillfällen: Gjutjärnspannor, gjutjärnsgrytor och ugnsformar i fina färger och former.
Staub
Staub
43 produkter
40 av 43 produkter

Staub – kvalitet som håller livet ut

Staub är ett världskänt franskt företag som tillverkar högkvalitativa köksredskap i främst gjutjärn och keramik och kombinerar modernitet med tradition i fransk stil. Med en kombination av klassisk design, praktiska funktioner hög kvalitet får man dessa gjutjärnsprodukter som håller livet ut.

Grytor, pannor, köksredskap och kärl

Allra populärast är gjutjärnsgrytorna från Staub. Robusta, snygga och härliga att använda har de blivit något utav ansiktet utåt för varumärket. Men Staub är så mycket mer än så. De erbjuder också fonduegrytor, grillpannor, köksredskap och härliga muggar, tallrikar och skålar. Missa inte heller den populära minigrytan som är perfekta för varma desserter eller tillbehör som serveras i portioner.

Gjutjärn för alla tillfällen

Varför gjutjärn? Gjutjärn fördelar värme jämnt, är lätt att använda för både nybörjare och vana kockar och är ett hållbart material. Din emaljerade gjutjärnsgryta från Staub är en investering för framtiden. Den blir nämligen bara bättre med tiden! Fettet från maten du tillagar i den tränger ner i gjutjärnets porer och blir som en naturlig non-stick-yta. Grytorna kan dessutom användas på alla typer av spisar samt i ugnen och är därför perfekt till det mesta: långkok, grytor, såser, kött, till och med kalljäst bröd och surdegsbröd.

Unikt hantverk

Varje kärl är unikt och tillverkas fortfarande för hand i Frankrike i 20 hela olika steg som innefattar allt från smältning av material till gjutning i sand, skakning, slipning och målning. Inte konstigt att det tar en hel vecka och 10–20 personer att tillverka en gjutjärnsgryta!

Design

Färg, form och kvalitet är Staubs melodi. Oavsett om det är ugnsformar, grytor, pannor eller kökstillbehör du är på jakt efter så är Staub svaret. Gjutjärnsgrytorna kommer i olika former, färger och storlekar och är så snygga att de gott kan stå framme och fungera som inredningsdetalj i köket. 

Så tar du hand om dina gjutjärnsgrytor och gjutjärnspannor från Staub

Inför första användningen

Du är säkert ivrig att få testköra din nya stekpanna eller gryta. Skölj först av med varmt vatten, låt torka och pensla insidan med lite neutral matolja. Värm sedan upp på spisen på låg temperatur och torka efter några minuter bort överflödig olja. Nu kör vi!

Skötselråd

  • Använd redskap av plast, silikon eller trä för att undvika att emaljen skadas.
  • Diska helst för hand med handdiskmedel och varmt vatten.
  • Har något bränt fast i botten, skrapa inte bort det. Fyll istället kärlet med vatten och lite handdiskmedel en stund tills det brända lösts upp och diska sedan som vanligt för hand.
  • Smörj in då och då med matolja och torka bort allt överflöd innan du ställer tillbaka kärlet. På så sätt behåller emaljen sin glans.

Staub? Vem är det?

Namnet kommer från mannen som designade den första grytan för Staub, Francis Staub. I en tid utan datorer kunde man förstås inte modellera fram en prototyp på skärm, så Francis och hans kollegor tog fram dem i trä. Det skedde år 1975 i regionen Alsace i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Inte konstigt att Staub osar kärlek till mat, för vad är väl ett franskt hushåll utan en gjutjärnsgryta? Varumärket är mycket uppskattat även i restaurangbranschen och det sägs att nästan hälften av Michelinkockarna i Frankrike använder sig av de populära produkterna!