/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Svanefors

Det svenska textilföretaget Svanefors tillverkar kuddar, plädar, filtar och gardiner i tidlös design och i material som är både hållbara och naturliga.
Svanefors
Svanefors
Finns i lager
27070 produkter
40 av 27070 produkter

Svanefors – Quality of Sweden

Det svenska textilföretaget Svanefors erbjuder ett stort sortiment textilier för hemmet och har sedan starten 1956 kommit att utvecklats till vad det är idag: ett älskat och succéartat varumärke. Vad som utmärker Svanefors är enkelheten och naturligheten i deras textilier och de strävar efter principen att det alltid ska finnas någonting speciellt för alla. Material och mönster skiljer sig mellan deras produkter, det finns allt från stilfulla klassiker till produkter med moderna och unika mönster samt färger. I deras breda sortiment finns textilier i olika modeller och varianter för alla hemmets rum. Gardiner, kuddfodral, plädar, mattor, dukar, kök- och hemtextil är ett urval av Svanefors utbud men med en sak gemensamt: svensk design.

Svanefors historia

Textilföretaget Svanefors hade sin början i en kvarn i Torestorp. De två vävstolarna som stod i kvarnen användes till att väva gardiner. Egentillverkning var Svanefors arbetsmetod under några år, men när 90-talet knackade på dörren hade företaget växt så mycket och blev istället en grossistverksamhet. En kort tid senare började företaget skapa egna mönster i moderna färger och nyanser. Sedan dess har Svanefors fortsatt sin fantastiska resa, en resa som präglas av utveckling och framgång. Och namnet, det kom naturligt. Svanefors är ett perfekt namn då det refererar till upphovsmakaren Svanhäll, Svansjö i Torestorp och forsen som drev kvarnen vilket gav verksamheten kraft. Ett namn som inte bara innebär vackra, kvalitativa textilier utan även påminner om var och hur allting började.

Svanefors produkter

Gardiner

Det stora utbudet av gardiner hos Svanefors gör det möjligt för alla att hitta sin favorit. De har en mängd olika modeller i olika material, mönster och färger. Med en gardin från Svanefors kan du inreda hemmet och förgylla fönstren utan att behöva måla eller tapetsera om; en gardin i vacker färg eller med ett fint mönster kan få ett helt rum att förändras. Det finns gardiner för alla rum, säsonger och tillfällen.

Kuddar, plädar och filtar

Svanefors kuddar och plädar finns även dessa i olika utföranden. Här finns något för alla i både stort och smått. Kuddar i neutrala färger, starka färger, julmotiv, växtmotiv, lantligt motiv – med kuddarna från Svanefors kan du förändra stämningen i rummet och anpassa efter säsong eller tillfälle. Det finns även en stor mängd filtar och plädar i ull, bomull, vegansk fuskpäls och sammet i enfärgat och mönstrat. En filt eller pläd blir en fin dekoration och även en värmande hand när det behövs. Allt för ett mysigt hem finns hos Svanefors!

Dukning och kökstextil

En enkel middag med familjen, kalas, middagsbjudning eller helgfrukost - oavsett tillfälle har Svanefors någonting som passar att duka upp bordet med. Det finns fina bordsdukar, löpare, tabletter och servetter i olika mönster och färger. De har även fina textilier till köket i form av kökshanddukar, förkläden, grytlappar och underlägg. Med Svanefors kökstextilier och dukningstillbehör skapar du en miljö där fina minnen och trevliga samtal kan få ta liv och en hemtrevlig få ta plats.

Bäddset, lakan och handdukar

Svanefors har även textilier till både sovrum och badrum. Högkvalitativa handdukar i frotté och krispiga sängkläder i mjuk bomull, alla i jordnära och fina färger. De neutrala färgerna passar till alla inredningsstilar och ger sov- och badrum en lyxig känsla.

Svanefors hållbarhetsarbete

Svanefors produkter är skapta för att hålla under lång tid och genom att kombinera tidlös design med bra val av material blir detta uppnåbart. Idag har Svanefors stor fokus på att välja hållbara och naturliga material som bland annat ull, jute och lin. Hållbarhetstänket sträcker sig vidare till återanvändning av spillmaterial. Svanefors samarbetar med livsstil- och inredningsföretaget The Straw för att skapa nya tyger av material som annars hade gått till spillo. Svanefors tydliggör även vilka textiler som har miljöcertifiering och dessa består av tre olika märkningar som verifierar hållbarhet.

GOTS

Ekologiska textiler är märkta med Global Organic Textile Standard, GOTS, vilket säkerställer en hållbar tillverkningsprocess, hela vägen från paketering till färdig produkt. Denna certifiering innebär att textilfiber, kemikalier, paketering, märkning, distribution och arbetsförhållanden i fabrikerna måste uppnå ett visst krav gällande miljö och social standard.

OEKO-TEX®

OEKO-TEX® Standard 100 certifieringen garanterar att inga ohälsosamma kemikalier ingår i textilen. Det oberoende test- och certifieringssystemet kontrollerar textilen i rå-, mellan- och slutprodukt samt i hela produktionsledet.

BSCI

Den europeiska organisationen BSCI går under European Free Trade Association, EFTA, och de arbetar med att inspektera de sociala arbetsförhållandena. Detta kontrolleras i hela kedjan av leverantörer och deras expertis är inom just import av textiler.