/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Volta

Med sin fantasifulla men ändå minimalistiska design i härliga färger har Volta skapat dekorativa, tidlösa mobiler som för tankarna till både Miró och Mondrian. 
Volta
Volta
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    W

Material
Färg
Pris
kr
kr
26769 produkter
40 av 26769 produkter
Volta är Bröderna Otxo och Mario Contis verk – eleganta mobiler med perfekt balanserad form och färg. Inte nog med det – alla Voltas mobiler är gjorda för hand i ateljén i Barcelona.
Det Parisbaserade företaget Volta grundades 2015 och inspirationen till mobilerna kommer från den amerikanske konstnären Alexander Calder och det postmodernistiska designkollektivet The Memphis Group.

Volta – från Stockholm till Istanbul

Ta in en bit av världen i ditt hem med bordsmobilerna från Volta. Mobilerna är döpta efter länder och storstäder som Kenya, Stockholm, Istanbul och Mykonos.

Kenya

Kenya går i härligt eldiga röda toner som kontrasteras mot foten i guldfärg.

Stockholm

Stockholm är en monokrom mobil i intensivt koboltblå färg. Inred med andra blå toner eller varför inte med kontrastfärgen rött?

Istanbul

Också Istanbul går i koboltblått som kontrasteras mot foten och armarna i guld.

Mykonos

Tröttnar man någonsin på stilrent svart? Elegant, enkelt att inreda med och går aldrig ur tiden. Mykonos är en hängande mobil i svartaste korpsvart.

Paris

Paris för tankarna till den den nederländska konstnären Piet Mondrian. Mobilen går i svart, röd, gul, vit och blå och finns i två storlekar, en lite mindre och en större.

London

Färgsprakande London lyser upp vilket rum som helst och formen för tankarna till en graciös vinge. Stilrent och lekfullt, precis i Voltas anda.

Berlin

Enkelt och fantasifullt när gult, svart, blått och rött möts i bordsmobilen Berlin.

Dallas

Dallas är bordsmobilen för den djärva med sina toner i blått, turkost, gulorange och guld. En härlig färgklick till det redan experimentellt inredda rummet eller som en utstickande detalj bland enklare färger.

Helsinki

Också i bordsmobilen Helsinki kan man ana influenserna från konstnärerna Miró och Mondrian. Härligt klara färger blandas med en djup, intensiv petrolblå.

Alaska

Alaska är en lite mindre men lika elegant bordsmobil, högsmal och går i färger som för tankarna till havet.

Sydney

Det är härligt lekfullt när Sydney kombinerar både färg och mönster.

Material, skötsel och storlekar

Alla mobiler från Volta är handgjorda i stål och metall. Hållbart och lättskött, här krävs inga tidsödande åtgärder för att hålla efter mobilen. Att torka av mobilen med en fuktig trasa när den blir dammig räcker gott och väl.
Det finns två typer av mobiler från Volta: bordsmobiler och hängande mobiler. De finns i olika storlekar från ganska små till en imponerande bredd på en meter. Vilken färg, form och storlek passar bäst hemma hos dig?

Historia och hållbarhet

Volta grundades i Paris 2015 av bröderna Otxo and Mario Conti. Två år senare, 2017, flyttade ateljen till Barcelona där de nu tillverkas för hand. Bröderna fascineras av den tidlösa mobilen som inredningsobjekt och ville därför ge den en nytändning och nytappning för en modern inredningsstil. Bröderna ville alltså skapa unika dekorativa mobiler och resultatet blev Volta, en kombination mellan extravaganta färger från 1960-talet och minimalistisk, skandinavisk design.
Bröderna har skapat en unik inredningsdetalj som med sin både stilrena och fantasifulla design och färger har hittat sin plats. Alla mobiler från Volta är gjorda i återvunnet material och produktionen genomsyras av hållbarhetstänk.