/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Watt & Veke

Watt & Veke erbjuder belysning utöver det vanliga. Lamporna är lika mycket design som ljuskällor. I sortimentet hittar du julstjärnor, plafonder och bordslampor är svåra att motstå.
Watt & Veke
Watt & Veke
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
63 produkter
40 av 63 produkter

Watt & Veke julstjärna

Företaget erbjuder ett brett sortiment av julstjärnor. Julstjärnorna i papper tillverkas i Indien, sydost om New Delhi. Faktiskt är det så att pappersstjärnan härstammar från Indien. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av pappersstjärnor.
Söker du en vacker pappersstjärna att hänga upp i fönstret när julen börjar närma sig har företaget med största sannolikhet det du söker. För att få fram de bästa pappersstjärnorna testar företaget, tillsammans med leverantörerna, hela tiden olika material och finish. En pappersstjärna från företaget ska hålla i många år. Stjärnorna är speciellt anpassade för det kalla nordiska materialet och limmas därför flera gånger för att kunna stå emot det.

Watt & Veke snöblomma

Snöblomma julstjärna har kommit att bli varumärkets signaturstjärna. Snöblomma julstjärna finns i flera olika färger. Pappersstjärnan är uppbyggd av flera lager skirt papper som skapar ett fantastiskt ljus när lampan är tänd. Snöblomma finns i flera olika storlekar. Varför inte hänga upp flera stycken i samma fönster?

Watt & Veke Oslo

Norges natur har fått fungera som en inspirationskälla när julstjärnan Oslo har tagits fram. Stjärnans lite kantiga form balanseras upp av det mjuka ljusskenet som uppstår tack vare det skira pappret.

Watt & Veke Eldig

Julstjärnans form liknar eldens lågor, därav namnet. Eldig är en julstjärna med karaktär som är svår att motstå. Som de andra pappersstjärnorna är även Eldig uppbyggd av flera lager tunt papper.

Watt & Veke Maja

Denna pappersstjärna är tillverkad av ett tjockare papper och finns i flera olika färger. Förgyll fönstret med julstjärnan Maja.

Watt & Veke plafond

En plafond är perfekt på de ställen där du inte har plats för en hängande taklampa, eller helt enkelt föredrar något mer diskretare. Företaget erbjuder flera vackra plafonder, däribland Ellipse och Anna.

Watt & Veke bordslampa

Företaget tar fram klassiska bordslampor som är svåra att motstå. Välj själv vilken lampfot du vill kombinera med vilken skärm. Både lampfötter och skärmar säljs separat för att du ska kunna sätta ihop en lampa som passar hemma hos just dig.

Watt & Veke lampskärm

Lampskärmarna från företaget är eleganta och stilrena. Lola lampskärm är tillverkad i viskos och sammet vilket skapar ett fantastiskt skimmer.

Watt & Veke Ellipse

Ellipse lampa finns som både hängande taklampa och plafond. Ellipse kan liknas vid ett elegant rymdskepp och är tillverkad i bomullsjersey från Boel & Jan.

Om företaget

Företaget grundades 1998 med målet att vardagen skulle bli ljusare med hjälp av lampor som får fungera som mer än bara belysning. Företaget tar fram både klassiska produkter och mer trendiga och utstickande produkter.
Företaget vill att en lampa vara mer än bara en ljuskälla. En lampa ska även fungera som en del av inredningen, därför lägger företaget stor viktigt vid både design och ljuskvalitet.

Miljöfokus

När produkterna tas fram står miljön i fokus. Fabriken är belagd i ett grönskande område. Eftersom rent dricksvatten är en bristvara i Indien används inget vatten i produktionen. För att spara på elektricitet har fabriken många stora fönster som lyser upp fabrikslokalerna, vilket även skapar en bra arbetsmiljö. Större delen av de som arbetar med att ta fram stjärnorna är kvinnor. Det innebär att om du köper en stjärna bidrar du till att kvinnor i Indien kan bli mer självständiga. Textilen som används är helt återvunnen.