/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Wedgwood

Wedgewood erbjuder porslin med en historia. Vare sig du är på jakt efter en vacker tekopp, kaffekopp, tallrik, assiett eller skål hittar du det i Wedgewoods sortiment.
Wedgwood
Wedgwood
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
26 produkter
26 av 26 produkter
Med en historia som sträcker sig ända från 1700-talet har företaget hunnit utveckla en teknik och design som håller över tid.

Historia

Wedwood är keramikverkstaden som grundades redan 1759 av Josiah Wedgewood. Verkstaden startades i det område som idag kallas Strike-on-Trent, i Storbritannien. Strike-on-Trent går idag också under namnet ”The potteries”, just eftersom väldigt många keramik- och porslinsfabriker är belagda i området.
Josiah Wedgwood hade under åren 1954–1959 studerat keramiktillverkning. När han hade avslutat sina studier slog han samma år upp portarna till den egna verkstaden.

Innovativ produktion

Josiah Wedgewood var tidig med att följa med i industrialiseringens utveckling. Han moderniserade snabbt sin fabrik och byggde kanaler för att på ett effektivt sätt kunna transportera material från andra områden. Wedgewood vågade med andra ord gå i täten för tillverkningen av keramik och porslin. Genom att han testade nya metoder skapade han sådant som ingen tidigare hade gjort. Bland annat tog han fram flintgodset queens ware som uppkallades efter den brittiska drottning Charlotta. 952 delar av Queens ware beställdes under 1770-talet av Katarina II av Ryssland. En riktigt stor beställning som var avsedd för Gernouillepalatset.

Med inspiration från antiken

Bara några år efter att Wedgewood öppnat upp sin keramikfabrik träffade han köpmannen Thomas Bentley. Året var 1762 när Bentley introducerade Wedgewood för antikens konst och hantverk. År 1768 bestämde de sig för att tillsammans starta en fabrik som de kallade Etruria. Namnet valde de eftersom deras tanke vara att keramiken de skulle ta fram skulle ha etruskisk stil. Under åren som följde tog Wedgewood fram flera olika serviser med nya spännande tekniker.

Jaspergodset

År 1775 uppfann Wedgewood jaspergodset, något som många betraktar som han största uppfinning och bedrift. Jaspergods är en porslinsmassa som är lätt att forma. Porslinet är nästan genomskinligt och passar bra att använda om man vill lägga in färger i det.

Vackert porslin

Det vackra porslinet finns i flera olika delar. Hos oss på Cervera hittar du serierna Jasper Conran och Hibiscus som är två populära serier som håller över tid.

Jasper Conran

Conran är en av Storbritanniens mest framstående kläddesigners. Hans design känns igen på hans sätt att blanda klassisk brittisk elegans med modern attityd. Redan som 19-åring gjorde han debut på London Fashion Week med sin första kollektion. Därefter har han fortsatt att designa, både kläder och andra saker.
2001 blev Conran erbjuden att designa en porslinsserie för Wedgewood. Conran visar med sin porslinsserie att hans förmåga att skapa stilren, modern och klassisk design inte bara gäller kläder utan också porslin.

Hibiscus

Serien Hibiscus har en riktigt elegant design med ett mönster hämtat från Wedgewoods arkiv. Seriens mönster togs fram redan 1810. Den känns lika aktuell idag som när den ritades. Du kan med andra ord vara säker på att en servis från Hibiscus håller över tid.

Tåligt porslin

Porslinet tål både att användas i mikrovågsugn och kan maskindiskas.