Dukning till påsk

Inspireras av fem olika stilar
Dukning till påsk
Dukning till påsk
När det dukas upp till påskfest dukas det upp för vår! Fyll bordet med våriga toner, detaljer från trädgården och så många påskägg som du orkar! Här hittar du fem olika dukningstips till påsk. 

Jordnära toner

Är inte all in på färgen din grej? Då är säsongens lugna färgskala kanske mer i din smak? Testa gärna att kombinera lugna pasteller ton i ton och kanske addera ett litet element som signalerar att det är påsk - en stilren äggömma exempelvis.

Klassiska pasteller

En diskret, men härlig, dukning i pasteller. Bjud gärna in lekfulla element som Cooees vackra fåglar och säsongens hetaste trend skruvade ljus. Färgat glas är en stil som vi kommer se mer och mer av, både i glas och t.ex. ljusstakar. Till ljusa pasteller passar det ofta bra med kvistar av ett enkelt ris för att bjuda in växtligheten - perfekt som påskdukning.

Vårigt i grönt och gult

Kombinationen grönt och gult riktigt skriker vår och är en fin hyllning till årstiden och påsken. Den lantliga franska stilen i Villeroy & Boch serie French Garden blir en härlig blickfångare på bordet och kompletteras gärna med franska tulpaner som ger ett härligt organiskt inslag. Material färger som är snygga att matcha med är till exempel keramik, trä och guld. 

Färgsprakande fest

En färgsprakande vårfest som absolut inte lämnar någon besviken. Grunda med en mönstrad duk och fyll på med färger, dekorationer och härlig stämning. En stor bukett med dekorationer i form av små ägghängen förhöjer känslan ytterligare. Ett tips är att dekorera med girlanger på faten för en enkel men uppseendeväckande detalj, samt att blanda material för härliga påskdukningar. 

Rustik värme

Rustik keramik, färgat glas och finurliga detaljer skapar en varm och nästan norditaliensk känsla. Mixa upp det tunga porslinet med ljusa vårblommor för en härlig vårkänsla!

Mer inspiration till påsk

Vårig påskmeny
Vårig påskmeny
Allt för påskens matlagning
Allt för påskens matlagning
Hög tid för påskdekorationer
Hög tid för påskdekorationer
Påskens godaste desserter
Påskens godaste desserter
Påskens huvudperson – ägget!
Påskens huvudperson – ägget!
Påskpresenter
Påskpresenter