/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Glasskola med Zwiesel

Vilket glas passar till ditt vin? I Zwiesels stora glasskola får du svaret på alla dina frågor!
Glasskola med Zwiesel
Glasskola med Zwiesel
Zwiesel har alltid utnyttjat glasets alla inneboende möjligheter och strävar efter att skapa unika produkter. Glastillverkaren, grundad redan 1872, är välkänd för att använda sig av de allra bästa teknikerna när glasen blir till - för att bli extraordinära upplevelser runt det dukade bordet. Ljudet när du skålar med ett Zwiesel-glas är det omisskännliga ljudet av äkta gästfrihet!

Bordeaux

För fylliga och kraftiga viner som behöver mycket luft bör ett glas med bred och hög kupa användas. En smal öppning gör att smaken och aromen bevaras längre. Vinets vackra färg framträder tydligare och lyser genom det tunna glaset.

All round

Ett allroundglas är ett glas som kan användas både till röda och vita viner. Glaset är av medelstorlek och höjd, vilket ger vinet utrymme att luftas. Väl ägnat for Burgund och Pinot Noir. Om du bara vill ha en sorts glas rekommenderar vi ett allroundglas.

Chardonnay

För fylligare vita viner som Chardonnay är ett glas med bred kupa och liten öppning rätt val. Här kan aromerna utvecklas och vinets vackra färg framträder bättre. Passar även för Pinot Blanc, Pinot Gris och Silvaner.

Riesling

Kupans form och smala öppning balanserar syran i vitt vin och lyfter druvans fruktighet. Riesling, Rosé och Sauvignon Blanc. Tips: Ett vitvinsglas ska alltid hållas i stjälken. Om du håller i kupan värms vinet upp och smaken förstörs.

Champagne

Ett smalare och högre glas bevarar bubblorna i mousserande viner längre. Den breda botten bevarar aromerna. Perfekt för Champagne, Cremant, Cava och Prosecco.

Vatten

Vatten är den perfekta följeslagaren till vinet. Mineralvatten är uppfriskande för gommen och förhöjer smakupplevelsen på vinet. Kolsyran hjälper till att stimulera smaklökarna och gör att vinet upplevs fruktigare, yngre och friskare.

Bordeaux Premier Cru

Det perfekta glaset för Bordeauxviner av hög kvalitet. Den breda kupan ger vinet kontakt med luften och den smala öppningen skapar ett aromrör för sammansatta dofter samtidigt som det mildrar vin med hög alkoholarom. Lämplig för High quality Bordeaux och complex Cabernets.

Rioja

Rioja-glaset är det bästa glaset för många spanska viner, med sina fruktiga aromer. Kupans bredd i kombination med den avsmalnande öppningen lyfter sensuella viner med markant fruktig arom, frisk struktur och väl avvägd syra. Lämplig för Rioja Crianza/Reserva/Gran Reserva, Tempranillo från Castilla i Leon, Castill la Mancha, Rioja Joven.

Chardonnay

Chardonnayglaset har en generös bredd för att ge vinet gott om utrymme att utveckla sina aromatiska strukturer. Lämplig för Chardonnay, Burgund, Silvaner, Pinot Blanc och Pinot Gris från Tyskland, Österrike och Italien.

Riesling

Rieslingglaset återspeglar den tunna elegansen i rieslingdruvan. Kupans storlek och avsmalnande form bidrar till att aromen koncentreras i glaset. Lämplig för Riesling QbA/ Kabinett/Spätlese från Tyskland och Österrike och Riesling från Australien och Nya Zealand.
Visste du att Zwiesels glas används av några av de mest renommerade restaurangerna och hotellen i Sverige - proffsens favoritglas med andra ord! Bland annat blir du serverad i Zwiesel-glas på Sturehof, Supper, Asian Post Office, Allegrine och Bank Hotel i Stockholm samt Cherri Lee och Sjömagasinet i Göteborg för att nämna några.