/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Zwiesel

Zwiesel Glas har en 150 år lång tradition av glastillverkning. Vare sig det gäller vinglas, champagneglas eller andra kristallglas tillverkas de av unikt klingande Tritan glas. Under 2020 slog det tyska företaget ihop två varumärken till ett gemensamt paraplyvarumärke.
Zwiesel
Zwiesel
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
154 produkter
40 av 154 produkter

Schott Zwiesel + Zwiesel 1872 = Zwiesel Glas

Det betyder att Schott Zwiesels omtyckta glaskollektioner Ivento, Modo och Vervino och även 1872:s kollektioner Enoteca, Gusto, Air och Air Sense nu tillverkas under det gemensamma namnet.

Carl Philip Bernadottes Air glas

I Sverige är de mest kända för just glaskollektionen Air som är ett samarbete mellan glastillverkaren, Prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.
Designduon Bernadotte & Kylberg har formgett glaskollektionen Air i två serier, Air och Air Sense.
Båda serierna innefattar bland annat vattenglas, chardonnayglas, rieslingglas, bordeauxglas, champagneglas och glas för dessertvin.
I samarbetet har de hittat den perfekta balansen mellan form, funktion och en upplevelse för alla sinnen.

Unikt klingande glas

Att just vara en upplevelse för alla sinnen är något som glastillverkaren strävar efter. Tack vare sitt unikt utvecklade Tritan kristallglas är glasen inte bara skinande, diskmaskinssäkra vinglas som tål stötar utan sticker även ut för sina hörbara egenskaper. Klangen som blir av att skåla med ett par Zwiesel vinglas är unik och har blivit ett utmärkande drag för varumärket.

Glas för vinälskare

Har du någon gång skålat på restaurang är chansen stor att du har hört denna klang. De har länge varit restaurangbranschens favoritglas eftersom de är mycket tåliga vinglas och samtidigt vinkännarnas förstahandsval eftersom olika serier designats specifikt för olika druvor.
Om du dricker ur ett Zwiesel Cabernet glas så förstärker den unika formen på glaset druvans utmärkande drag och förhöjer smak och doftupplevelsen.
De har glas framtagna för druvor gjorda på Chardonnay, Riesling, Bordeaux, Rioja och champagneglas. Det finns även allroundglas för röda viner och vinglas som är speciellt lämpade för vita viner.

Vervino och Enoteca

Skillnaden mellan dessa serier är att Enotecaglas är munblåsta medan Vervinoglas är maskinblåsta. Den munblåsta Enotecaserien är tunnare och varje glas är unikt medan Vervinoserien är rakare och har mer moderna former.
Maskintillverkningen gör dessa glas perfekta för vinprovning eftersom de är exakt likadana till skillnad från när glasen är munblåsta och det finns olikheter i glasen som kan ändra vinets smak och doft.

Zwiesel vs Riedel

En glastillverkare som de ofta jämförs med är Riedel. Båda glastillverkarna har lång erfarenhet av glastillverkning och är båda i framkant av utvecklingen av glas. Riedel har även de druvspecifika vinglas i sina Vinum och Veritas serier.

Zwiesel på Cervera

Vi på Cervera är stolta över att kunna erbjuda båda tillverkares vinglas i vårt sortiment.
Dricker du hellre öl finns även ett antal ölglas från Zwiesel i samma höga kvalitet. Serien Beer Basic Craft är likt vinglasen unikt utformade. Så vare sig din favorit är Lager eller IPA finns ett ölglas för den ölsorten.
Ljudet vid en skål i dessa ölglas är även densamma som den unika klangen när du skålar med vinglasen.
Och det ”Sounds like a Celebration” som deras slogan lyder!