/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Gin & Tonic dagen 2024

Den 9 april 2024 firar vi den klassiska drinken GT på Gin och Tonic dagen. GT har blivit en stor favorit runt om i världen genom åren och därav hyllas den drinken med en alldeles egen dag. Passa på att blanda ditt favoritrecept dagen till ära, eller inspireras av våra GT recept. Vi har även tagit fram våra mest populära gin och tonic glas med alla tillbehör du behöver för att fira Gin och Tonic dagen!
Gin & Tonic dagen 2024
Gin & Tonic dagen 2024

Trenddrink

Gin har seglat upp som en riktig trenddrink de senaste åren, och hypen tycks aldrig vilja lägga sig. Vi dricker uppdaterade GTs, klassiska gindrinkar som Martini och French 75 och exprimentella versioner. Men varifrån kommer egentligen drinken? Och hur avnjutes den på bästa sätt?

Det bästa ginglaset

Runtom i världen har gin & tonic vanligtvis serverats i ett smalt, långt glas. I Spanien däremot, föredras ett glas på fot med stor kupa. Copa de Balon, som det heter, har nu blivit mer allmänt populärt bland ginkonnässörer och bartenders. Men varför detta speciella ginglas? Jo, kupan håller kvar ginens aromer i glaset och ger en bättre smak. Isen smälter dessutom inte lika fort och späder inte ut den perfekta smakbalansen.
Let the summer beGin

Vilka datum firas GT dagen?

Gin och tonic är en så pass populär drink som vi gärna vill fira på en egen dag. Runt om i världen firas drinken vid minst tre olika tillfällen. Tycker man om GT så kan man passa på att fira alla tre dagar per år. Dessa datum ska du plocka fram dina ginglas.
  • 9 April
    Först ut är amerikanerna att fira drinken på "American National Gin & Tonic Day"
  • 20 April
    Sedan har självklart Sverige en alldeles egen dag för den populära drinken den 20 april "Svenska gin & tonic-dagen" som instiftades av det svenska gin-företaget Hernö Gin.
  • 19 Oktober
    Den kanske största dagen för GT är i oktober på "Internationella gin och tonic-dagen"

Fira GT dagen med en kreativ twist

En av anledningarna till att Gin & Tonic har blivit så populär är på grund av dess enkelhet och mångsidighet. Med bara några få ingredienser kan du skapa en uppfriskande drink som passar till många olika tillfällen.
För att göra en perfekt Gin & Tonic bör du använda ett högkvalitativt gin som kompletteras av en lämplig tonic och en läcker garnering. Tips på garnering kan vara en slice av citrusfrukt, en kvist färsk rosmarin eller skivad gurka vilket kan göra underverk för att lyfta fram smakerna i drinken.
Let the summer beGin

Om Gin

Precis som med många andra alkoholsorter användes gin från början i medicinskt syfte. Enbärsdrycken uppfanns i Nederländerna, men den associeras idag kanske främst med Storbritannien där den blev otroligt populär i slutet av 1600-talet. Favoritkombinationen gin & tonic kom sedan till liv under 1800-talet. Brittiska soldater i Indien drack en blandning av mineralvatten med kinin mot malaria och förbättrade smaken genom att hälla i gin. Nu är den aromatiska drycken mer trendig än någonsin. Specialiserade ginbarer hittas runtom i Europa och många microdestillerier och lokala ginsorter med nya spännande smakkombinationer har dykt upp de senaste åren.