Cervera x Mumin - Julen 2022

Cervera x Mumin - Julen 2022
Cervera x Mumin - Julen 2022
Efter förra årets julsuccé gör Cervera x Mumin en kär comeback för julen 2022! Nu finns årets adventsserie exklusivt på Cervera.se och i våra butiker! Tillsammans gör vännerna från Mumindalen åter ett kärt gästspel på Cervera lagom till advent, och pryder både glöggmuggar, en pepparkaksburk, en glöggkanna med stativ – och en ekologisk glögg.
Den nya serien Cervera x Mumin består av glöggprodukter i transparent glas med juligt motiv inspirerat av Tove Janssons Granen. Även pepparkakor i pepparkaksburk i plåt med samma julmotiv samt en ekologisk alkoholfri glögg ingår i serien.
”Då gick Mumintrollet in i huset och samlade ihop alla ljus han kunde hitta. Han stack ner dem i snön kring granen och tände dem försiktigt, ett efter ett, tills allesammans brann för att blidka mörkret och julen. Småningom blev det alldeles stilla i dalen; alla hade väl gått hem till sig och satt och väntade på det farliga som skulle komma.”
Ur Granen, från boken Det osynliga barnet av Tove Jansson - samma novell som boken Julen kommer till Mumindalen baserades på – som illustrationerna för Cervera x Mumin är hämtade från.
© Tove Jansson, 1962, Moomin Characters™