En doft av glögg!

En doft av glögg!
En doft av glögg!
En alldeles magisk tid på året är snart här - julen! Som vi har längtat efter just denna jul när vi åter kan både bjuda in och fara i väg på stora glöggfester med alla vi håller kära. Finns det någonting som skvallrar mer om jul än när vi för första gången känner den där karakteristiska glöggdoften? Preppa för en maxad glöggfest för alla sinnen - och ta ut svängarna rejält när det gäller såväl glöggdukningen, det smarriga adventsbaket och dekorationerna med karaktär. Glöggsäsongen 2022 är allt annat än modest. Nu njuter vi och räknar ner till den stora dagen - tillsammans.

5 superenkla tapas

Till den söta glöggen är det gott att bryta av med något salt och smakrikt. Här kommer fem enkla, snabba och goda tilltugg som passar lika bra til glöggen som nyårsbubblet!
❥ Toppa fröknäcke med skivor av getost och fikonfklyftor. Ringla över dadelhonung (eller vanlig honung) och strö över gräslök.
❥ Skär Västerbottenost eller vällagrad herrgårdsost i kuber. Doppa i tryffelhonung (eller vanlig honung) och vänd sedan i hackad rostad mandel.
❥ Toppa rotfruktschips med en kräm på vällagrad cheddarost, färskost och crème fraiche.
❥ Rulla ut färdig smördeg på en ugnsplåt och toppa med ädelost (eller annan smakrik ost), grönkål och valnötter. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Toppa med färdigpicklad rödlök precis innan servering.
❥ Stek padrones i rikligt med het olja tills de fått fin färg. Tillsätt ett par krossade vitlöksklyftor och fräs ytterligare några minuter. Strö över flingsalt och rostade sesamfrön, servera direkt.
Adventsljusstakar
Adventsljusstakar
Julbelysning med karaktär
Julbelysning med karaktär
Julpynt  X-travaganza
Julpynt X-travaganza
Ett smarrigt julbak!
Ett smarrigt julbak!