/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vaniljknäck med rostad mandelCa 50 st1 dl sötmandel2 dl strösocker1 vaniljstång, fröna 2 dl vispgrädde2 dl ljus sirap 1 nypa salt 2 msk smör1 lime
Gör så här1. Rosta mandeln i en stekpanna och låt svalna. Hacka sedan mandlarna fint.2. Häll strösocker, vanilj, vispgrädde, sirap och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och sänk därefter värmen så att smeten puttrar. 3. Lyft bort kastrullen från plattan när smeten nått 123 grader. Klicka i smöret och rör ner mandlarna. Rör tills smöret har smält.4. Häll smeten i en kanna med pip eller använd två skedar för att fylla formarna.

Vaniljknäck med rostad mandel

Ingredienser
Ca 50 st

1 dl sötmandel
2 dl strösocker
1 vaniljstång, fröna
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 nypa salt
2 msk smör
1 lime

Gör så här

1. Rosta mandeln i en stekpanna och låt svalna. Hacka sedan mandlarna fint.
2. Häll strösocker, vanilj, vispgrädde, sirap och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och sänk därefter värmen så att smeten puttrar.
3. Lyft bort kastrullen från plattan när smeten nått 123 grader. Klicka i smöret och rör ner mandlarna. Rör tills smöret har smält.
4. Häll smeten i en kanna med pip eller använd två skedar för att fylla formarna.