Villkor

Nu börjar vi klimatberäkna våra produkter!

Av | 03 juni 2022
/link/fe8d4e5399ea4f56b25c50d33a7ac755.aspx

Enligt Parisavtalet måste vi globalt sett sträva efter att hålla ökningen av medeltemperaturen under 1,5 grader, vilket i sin tur kommer kräva att utsläppen av växthusgaser halveras till 2030. Cervera har också som mål att halvera sitt klimatutsläpp till 2030 och har arbetat med att beräkna våra klimatutsläpp, enligt den internationella standarden GHG-protokollet för scope 1 och 2. Nu börjar vi på Cervera klimatberäkna våra produkters koldioxidavtryck för att ställa om i linje med det globala klimatmålet enligt Parisavtalet.

Inledningsvis har vi klimatberäknat cirka 200 produkter från våra egna varumärke, Anders Petter och Table Top Stories. I den nylanserade produktdeklarationen, som på sikt kommer finnas presenterad för samtliga produkter på Cervera.se, kan du som kund ta del av produktens koldioxidekvivalent, CO2e – ett mått på utsläpp av växthusgaser. Således kan du få en uppfattning om vilket klimatavtryck produkten avger och samtidigt på sikt följa våra förbättringsåtgärder med att reducera produktens klimatpåverkan.

Klimatberäkningen av produkter på Cervera görs i samarbete med det svenska impact techbolaget Doconomy och deras tjänst 2030 Calculator, enligt cradle to gate, vilket innebär att klimatavtrycket är beräknat från tillverkning till försäljning.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på cervera.se/hallbarhet

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies