/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vårig påskmeny

Vårig påskmeny
Vårig påskmeny
Påsken är alldeles runt hörnet! Lagom till den stora högtiden, där vi samlas med nära och kära för att umgås, vara lediga och fira in den efterlängtade våren, har Cervera tillsammans med Fredric Melchersson från Matboden tagit fram en primörfräsch trerätters påskmeny. Vad sägs om härlig sparris, ett traditionellt lamm och en citronkladdkaka med vit choklad som avslut? Smaklig spis och glad påsk!

Sparris med pocherat ägg

Denna fräscha primör-förrätt är en klassiker med en tvist, där vi plockar in det allra bästa som den tidiga våren har att erbjuda - nämligen svensk sparris! Har vi tur kan vi få en lyckad skörd från Skåne lagom till årets sena påsk. Med tanke på att våren dock verkar vara lika sen får vi hålla alla tummar och tår att så blir fallet!

Klassisk lammstek med potatisgratäng

För många är lammet det mest ikoniska inslaget på påskbordet, och är ett säsongsbetonat och saftigt kött som gifter sig fint med andra klassiska smaker, exempelvis potatis och traditionell gräddsås. Varför ändra på ett vinnande koncept egentligen som går hem hos de allra flesta? Glöm inte att gå till vår Instagram för att se hur Matboden tillagar lammet för att få det sådär perfekt!

Citronkladdkaka med vit choklad

Hitta någon som vandrar på denna jord och som inte tycker om kladdkaka! Vad är då inte bättre att avsluta en rätt så tung påskmiddag med att göra en något lättsammare och fräsch efterrätt - exempelvis en enkel kladdkaka på citron och vit choklad? Den perfekta avslutningen på årets trerätters påskmeny!
Så här gör du Matbodens citronkladdkaka med vit choklad.